Djordje Balasevic 2012
Za koncert Đorđa Balaševića pušteno poslednjih 5.000 karata
 
Poslednjih 5.000 ulaznica za veliki koncert Đorđa Balaševića u petak 24. maja na Kalemegdanu od danas su u prodaji širom Srbije i regiona. Ulaznica za tribinu na Kalemegdanu više nema, a i ulaznice za Fan Pit ispred same bine su pred rasprodajom. Ulaznice se prodaju na blagajnamaEventima (Bilet centar, Dom omladine, SC Ušće, Arena…), te u većim poslovnicama Raiffeisen banke, po cenama već od 1990 i 2590 dinara za prvu i drugu zonu partera, te 3200 dinara za najveće fanove ispred bine!
 Produkcijski radovi u velikom parku ispod bedema Beogradske tvrđave na Donjem gradu već su uveliko u toku, a trenutno se gradi bina čije su dimenzije čak 44 metra širine i 17 metara visine! Bina će biti opremljena velikim video ekranima na krilima kako bi svi posetioci mogli da uživaju u najboljim koncertnim detaljima koje će snimati nekoliko kamera visoke rezolucije.
Na bini će biti postavljena posebna rasveta i scenografija koja prati estetiku Panonske mornarice, Balaševićevog orkestra koji broji više oko 20 članova među kojima su tamburaši, ritam sekcija, gitara, kontrabas, violina, saksofon i naravno, Aleksandar Dujin za klavirom. Zvuk koji se postavlja u parku preko puta Kule Nebojša je marke Adamson i to poslednje generacije, proizveden pre manje od godinu dana, jedan od najboljih i najskupljih na svetu, na kojem insistiraju velike svetske zvezde poput Pola Makartnija. Ovaj sistem je poznat po kontrolisanom dometu, sofisticiranosti i savršeno se uklapa u veoma zahtevnu akustičnu izvedbu koja krasi Balaševićev celovečernji scenski doživljaj, koji neretko traje i više od tri i po sata!
Panonski mornar na koncertima uvek izvodi i svoje najveće hitove, himne celih generacija kao što su „Neki novi klinci“, „Lepa protina kći“, „Devojka sa čardaš nogama“ i brojne druge iz karijere duge skoro četiri decenije i 14 studijskih albuma. Publika u parku pored Nebojšine kule imaće priliku da čuje i neke od novih pesama kao što je i naslovna pesma cele turneje i beogradskog koncerta „Osmeh se vratio u grad“.
Povezana vest:  Vratili smo se! Počela je proslava 20. godišnjice EXIT festivala