IskazMTV PREMIJERA: ISKAZ FT. COYOTE (EYESBURN) I BOA FT. IVANA KINDL

MTV Premijera ovog ponedeljka donosi dve saradnje koje su rezultirale sa dva nova videospota. U pitanju su Iskaz ft. Coyote (Eyesburn) i Boa ft. Ivana Kindl.
„Warfare“ je prvi singl benda Iskaz sa predstojećeg albuma „Tanatos“ i urađen je u saradnji sa Kojotom iz benda Eyesburn. Numera govori o uticaju modernih tehnologija na čoveka i formiranje njegove svesti i ličnosti. Za režiju i realizaciju spota je zaslužan Iskaz dok produkciju potpisuju: Marjan Vrhovac i Predrag Niškanović iz 15 Minutes pictures, „Source digital“, Marko Živković i članovi benda Iskaz.
Iako će album „Tanatos“ biti predstavljen kao četvrto studijsko izdanje, on sa prethodnim izdanjem „Eros“ čini tematsku celinu nazvanu „Kritična masa“. Objavljivanje „Tanatosa“ je planirano za jun mesec 2013. godine.
Pesma „Uspomena sna“, koju je grupa Boa snimila u saradnji s jednom od najboljih hrvatskih vokalistkinja – Ivanom Kindl, dobila je i svoju video priču.
Iza kamere se našao svestrani Filip Dizdar i svojim maštovitim, pomalo izokrenutim videom još jednom pokazao da mu režija odlično leži. „Spot je zamišljen kao san i čine ga delovi raznih sudbina koje mogu i ne moraju biti međusobno povezane“ – komentarisao je Filip svoj najzahtevniji video, koji sa nadrealnim asocijacijama pomalo vuče na radove Davida Lyncha.
Pesma je prvotno bila namijenjena samo za muški vokal, odnosno za glavnog vokala Boe Mladena Puljiza. Međutim, pokazala se nedovršenom pa je „pala“ odluka da je snime u kombinaciji sa ženskim vokalom. Kako je Ivana Kindl svojevremeno obradila njihovu pesmu „Milion“ u jednoj tv emisiji, odlučili su se upravo za nju, što se kasnije pokazalo kao pun pogodak.
„Ivana je samostalno osmislila svoj vokalni pristup pesmi, prilagođavajući svoje izvođenje karakteru i atmosferi stvari, što je odlika velikih pevačica“ – rekli su iz benda Boa.
Da su sve strane zadovoljne govori i komentar Ivane Kindl: „Veoma mi je drago da su momci iz grupe Boa koju volim od malena, došli na ideju da sjajnu pesmu ‘Uspomena sna’ izvedemo zajedno. Pesma je izvrsna, atmosferična, groovie, sa sjajnim tekstom, baš onakva kakva se i očekuje od Boe. Svidela mi se na prvu i zanimalo me kako ću zvučati uz poseban Mladenov vokal i rezultatom na kraju sam više nego zadovoljna, glasovi su nam se odlično uklopili.“
Kako izgledaju novi spotovi bendova Iskaz i Boa, koji su uradili u saradnji sa njima dragim kolegama, saznajte od 20 časova u ponedeljak samo na MTV kanalu i MTV.rs u okviru MTV Premijere.

Povezana vest:  Nova pop zvezda i miljenik tinejdžerki napravio lom - Mateya izbacio singl "FIGHT"