milica madic skola„Majske nagrade“ Džajiću i srpskim olimpijcima

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić i srpski olimpijci predvođeni šampionkom iz Londona Milicom Mandić, dobitnicu su „Majske nagrade“ Sportskog saveza Srbije, koje su uručene danas na svečanosti u Domu Narodne skupštine.
Džajić je dobio nagradu za životno delo, dok su pored srpske reprezentativke u tekvondou, priznanja dobili i Andrija Prlainović (vaterpolo), Asmir Kolašinac (ateltika), Marko Novaković (kajak) i Ivana Maksimović (streljaštvo).
Među dobitnicima nagrade za životno delo su Srđan Ilić, Dragoljub Milošević, Milan Obućina i Milica Stojadinović.
Laureati u kategoriji sportskih funkcionera su Snežana Pajkić – Jolović, Rajko Baltić, Predrag Peruničić, Dušan Dimitrijević, Jovan Pavlović – Bojadžić, Dragan Životić i Besim Ejupović.
U neolimpijskim sportovima priznanje su dobili automobilista Dušan Borković i vazduhoplovac Zoran Katanić, dok je nagrada u kategoriji paraolimpijaca uručena evropskom šampionu u bacanju čunja Željku Dimitrijeviću i bacaču koplja Milošu Grlici. Dobitnici nagrade u kategoriji sportskih novinra su Miodrag Miša Stojanović, Ivan Cvetković i Aleksandar Kovandžić.
Priznanje za najboljeg sportskog stručnjaka pripalo je Miriban Maksimović (streljaštvo), Draganu Joviću (tekvondo) i Rifatu Zilkiću (atletika).
Najbolji pedagoški radnici su Dragan Koković, Goran Kasum i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović.
„Majska nagrada“ u kategoriji republičkih granskih sportskih saveza dodeljena je Tekvondo asocijaciji Srbije i Paraolimpijskom komitetu Srbije, a nagrađeni su i sportski savezi Kosova i Metohije, opština Petrovac na Mlavi i Topola, kao i Pokrajinski savez za sport i medicinu sporta.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Babićeva predvodi Zapadnu Virdžiniju u seriji trijumfa