FFF FK Crvena zvezda grupna netFranc Bekenbauer i omladinci FK CZ u Londonu u akciji Fudbal za prijateljstvo

Fudbal za prijateljstvo je oduševio London! Ova izuzetna pan-evropska društveno-odgovorna akcija, pokrenuta od strane kompanije Gazprom, održava se tokom vikenda odigravanja prestižnog finala UEFA Lige Šampiona – ciji je Gazprom jedan od vodećih partnera. Cilj ovog projekta je da kroz ljubav prema sportu usadi među decu i omladinu važnost osnovnih vrednosti poput poštovanja za kulture i nacionalnih karakteristika svojih vršnjaka iz drugih sredina, kao i jednakost i posvećenost zdravom načinu života.
Srbija je u Londonu stala rame uz rame sa vodećim evropskim sportskim zemljama – Velikom Britanijom, Nemačkom, Rusijom, Bugarskom, Mađarskom, Slovenijom i Grčkom – učesnicima projekta „Fudbal za prijateljstvo“ – čijih 482 dečaka i devojčica uzrasta od 10 do 16 godina iz 25 gradova učestvuje u ovom izuzetnom programu.

Povezana vest:  Bekam se pobedom oprostio od navijača, Nansi ispao

FFF Bekenbauer net
Najbolji mogući uvod u spektakularnu ceremoniju Foruma „Fudbal za prijateljstvo“ bila je ekskluzivna konferencija za medije zvaničnog Ambasadora projekta, jednog od najpoznatijih fudbalskih asova i trenera svih vremena, „Kajzera“ Franca Bekenbauera koja je održana u Kvin Elizabet Konferencijskom centru, situiranom pored čuvenog istorijskog zdanja u centru Londona, Vestminstera.
Vidno raspoložen i pun simpatija za ovu izuzetnu akciju bez presedana u istoriji UEFA Lige šampiona Kajzer Franc je naglasio izuzetnu važnost ove akcije, jer je u danasnje vreme širokih komunikacije od neprocenjive važnosti to da deca dobiju viziju budućnosti, druženja i saradnje sa svim nacijama i kulturama sveta. Ono što danas deca mogu da dobiju od fudbala znatno je više nego što je to bilo moguće prethodnih decenija, I zato je izuzetno važno da usvoje prave vrednosti koje će krasiti njihove karijere, ali i ličnosti. Bekenbauer se sa setom osvrnuo na godine kada je on igrao, i ukazao na sve razlike, počevši od opreme i tehnologije koje su možda i nezamislive za današnje igrače čak i one iz najmlađih uzrasta. Ono što je veliki izazov danas, po njegovom mišljenju je da fudbal zadrži iskonske vrednosti igre i fer takmičenja, u kome svi podjednako uživaju uprkos izraženoj komercijalizaciji i medijskoj kampanji koja prati današnji fudbal.
-Fudbal je uvek imao svoje zvezde, ali su današnji asovi, poput Mesija i Ronalda super-zvezde koje su poznate u svakom kutku planete, i takva popularnost stvara nove okolnosti i obaveze koje vodeći svetski fudbaleri imaju danas. Zato je i više važno da su oni pravi ambasadori ovog sporta, jer su istinski idoli dece celog sveta – naglasio je Bekenbauer.
Franc Bekenbauer je zatim otvorio predivnu ceremoniju Foruma „Fudbal za prijateljstvo“, kojoj je prisustvovalo preko 700 mladih fudbalera i izvođača raznih muzičkih, koreografskih i zabavnih tačaka. Srbiju je u programu ceremonije predstavio Nemanja Živanović, član omladinske selekcije FK „Crvena zvezda“, zvanične učesnice Foruma. Predvođeni našim proslavljenim fudbalskim asom i Ambasadorom projekta za našu zemlju Dušanom Duletom Savićem, Zvezdini klinci su uživali u druženju sa svojim vršnjacima, egzibicijama svetski poznatih zvezda
fristajl fudbala i raznim interaktivnim programima i učestvovali u potpisivanju Otvorenog pisma Foruma za mir, jednakost i bolji svet kroz prave vrednosti u sportu adresirano na Predsednike FIFA,UEFA I Olimpijskog komiteta – Blatera, Platinija i Dr.Roga.
Posle završenog Foruma Fudbala za prijateljstvo u Kvin Elizabet centru, deca su se uputila u hram svetskog fudbala – stadion Vembli – na kome će posmatrati finalnu utakmicu Lige šampiona izmđju minhenskog Bajerna i Borusije Dortmund.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Španija počinje odbranu titule posle naporne nedelje