DRUM DUM FESTSutra počiine 3. DRUM DRUM FEST

Treći po redu muzički festival, jedini u Srbiji i na Balkanu koji promoviše bubanj, ritam i bubnjare – DRUM DUM FEST, biće održan 26. i 27. juna 2013. godine u Leskovcu, Šop-Đokićev etno kompleks, Bulevar Oslobođenja 8.
Inspirisani uspehom, a naročito reakcijama publike, organizatori su rešeni da i ove godine naprave internacionalni spektakl ritma Drum Dum Fest 03. koji će trajati dva dana. Na spisku izvođača se nalaze velika imena Srbije, Balkana i sveta, kao sto su Igor Malešević (Rambo Amadeus & the Two Winnetous) publici poznat po saradnji sa više kultnih autora i izvođača (,,Sve što vidim i sve što znam“ alternativnog rock sastava Bjesovi, albumi etno jazz doajena Slobodana Trkulje, Vasilom Hadžimanov, , projekat ,,Kosmos Štasmos“ sa Đorđem Miljenovićem), ), Garo Tavitjan (nastupao u „Blue note“- New York, Drumers collective, tribute projekat za Michael Jackson u Americi ), Jasmin Sultanić (Adrian Gaspar Trio, Black Box Radio, My Corcovado, …). Tokom ovog Festivala, publika će biti u prilici da uživa uz bubanjare koji su kroz svoju karijeru saradjivali sa najpoznatijim imenima iz sveta muzike, kao što su Goran Bregović, Vlado Kalember, Neda Ukraden, Tereza Kosovija, Knez, Alen Slavica, Arsen Dedić, Toše Proeski, Jelena Tomašević i td. U ovu grupu spadaju Stavre Stavrev, bubnjar orkestra RTV Makedonija, Arija, , Igor Jeremić (trenutno svira sa Dženanom Lončarevićem), kao i bubnjar i šef benda „Wake Up Jelena Stojanović.
Kao specijalni gost Drum Dum 03 Festivala 27. juna u 22:30h pojaviće se Marko Đorđević, čuveni američki bubnjar iz New Yorka, poreklom sa naših prostora koji je kroz svoju karijeru svrao i snimao sa umetnicima kao sto su Wayne Krantz (Steely Dan, Chris Potter), Rick Margitza (Maria Schneider Orchestra), Gregg Bissonette, Hal Crook, George Garzone, Matt Garrison (Herbie Hancock), Eli Degibri (Mingus Big Band, Herbie Hancock, Al Foster), Jonah Smith… Izvan jazza, nastupao je sa Chrisom McDermottom (Woodstock 1999) i reggae sastavom Tribulations (na turnejama sa The Wailers, Steel Pulse, Third World i Ziggyjem Marleyjem) i mnogi drugi. Marko Đorđević će nastupiti sa proslavljenim srpskim muzičarima Vasilom Hadžimanovim i Brankom Trijićem.
U okviru Festivala će i ove godine, pored revijalnog dela kroz koji se promovisu bubnjevi i bubnjari, biti održan takmičarski deo za mlade, uzrasta od 12 do 18 godina,( DDF teens), predstaviće se DDF kids (uzrast od 7 do 12 god.), održaće se i bubnjarske radionice, kroz koje će velikani bubnjeva podeliti svoje iskustvo i znanje svima koji sviraju profesionalno ili amaterski, kao i onima koji su ljubitelji ovog instrumenta i koji žele da upoznaju ili prošire svoje znanje.
Svecano otvaranje Festivala planirano je za 26. jun sa početkom u 20:30.
Udruženje Muzička komunikacija je nosilac festival uz saradnju sa agencijom Tosca communication a organizatori duguju zahvalnost gradu Leskovcu, Kancelariji za mlade grada Leskovca, Turističkoj organizaciji grada Leskovca, Leskovačkom Kulturnom Centru, ZdravljeActavis, a posebno sponzorima Ambasadi SAD-a u Beogradu, koja je prepoznala značaj ovog Festivala i već treću godinu za redom ga podržava.

Povezana vest:  EXIT 2012, Uz maske i "New Order" na Egzitu obeležen petak 13.