Debi album šabačke grupe Eleven

Eleven_promoshot_1Šabačka rok grupa Eleven je svoj prvi album, „A Moment of Silence“, objavila kao nekomercijalno izdanje, a njegova koncertna promocija zakayana je za sutra gde bi drugo nego baš u Šapcu, u klubu Sound s početkom u 21.30 časova, a za sve koji planiraju da dođi važna vest je da je ulaz besplatan.
Muzika grupe Eleven je nabliža žanrovima rok / alt rok. U pesmama se osećaju primese i drugih muzičkih pravaca. 
-Tekstovi pesama su u impresionističkom maniru i oslikavaju različita osećanja i ambijente u datim trenucima -kažu članovi grupe.
Grupa je nastala pre godinu dana. Čine je muzičari koji su već svirali u drugim bendovima. Bubnjar Milan Arnautović Firca je svirao u Goblinima od 1998. godine do raspada grupe. Gitarista i pevač Predrag Daničić, basista Milan Stanković i gitarista Miloš Cvetuljac su takođe bili članovi brojnih lokalnih bendova.
Pesme na albumu su na srpskom i engleskom jeziku. Prvi video spot snimljen je za pesmu „Fast and Clear. Prvi singl na srpskom je „Plovim sad“, a drugi singl je „Velvet Glove“ Singlovi i video spot mogu se gledati i slušati na Youtube-u u veoma kvalitetnom formatu a nekoliko pesama je dostupno za besplatan download putem Reconstruction Music projekta na www.reconstructionmusic.org.
Album „A Moment of Silence“ u CD formatu može se nabaviti direktnim kontaktom sa bendom putem veb sajta www.elevenmusic.net. Album je sniman tokom avgusta i septembra u Šapcu, Novom Sadu i Beogradu. Miks I postprodukciju uradio je Dragan Petronic u studiju Radio Gaga u Zemunu.

Povezana vest:  Musicology Barcaffè Sessions tokom leta na Kalemegdanu