jr8Spektakularnim nastupom Jelene Rozge zatvoren ovogodišnji 53. Splitski festival

Upravo pozornica Splitskog festivala na kojoj je i otpevala neke od svojih najvećih hitova ostat će Jeleni Rozgi u trajnom sećanju.
Naime, čast da zatvori ovogodišnji 53. Splitski festival posebnim muzičko – plesnim spektaklom pripala je upravo njoj, koja je polusatnim show programom na najbolji način zahvalila publici koja ju je bodrila svih ovih godina.
Svaki muzičar će Vam potvrditi da pevati pod otvorenim nebom u neposrednoj blizini mora na Prokurativama ima posebnu čar i moć. Upravo čarobna je ova noć bila za Jelenu koja je tu veče otpevala sedam svojih poslednjih hitova, te scenski nastup upotpunila atraktivnom plesnom koreografijom. Jelenu je na pozornicu pratilo osam plesača splitskog HNK, u posebnoj koreografiji koju je osmislila koreografkinja Sanja Dimache i plesnim pokretima upotpunila ovu posebnu veče.
Nijedna stvar tu veče nije bila prepuštena slučaju, tako je celi show program izveden pod budnim okom nagrađivanog reditelja Ivana Lea Leme koji je ovom pričom ujedinio muziku i ples i pesmama dao jednu novu dimenziju.
Uz Jelenu, na pozornici u ulozi tajanstvenog – markantnog muškarca pojavio se glumac Ivo Perkušić, koji svojim nastupom, ulogom i pojavom kroz cijeli nastup pokušao zavesti Jelenu i zaljubiti je u sebe.
Svaka pesma imala je svoju koreografiju i svoju stilsku priču. Tako sedam kostima u kojima je tu veče Jelena zabljesnula osmislila je dizajnerica Anamarija Asanović koja svojim načinom modnog razmišljanja Jeleni osmislila sedam različitih lica. Gromoglasnim pljeskom i dugim ovacijama publika je zahvalila Jeleni na ovom veličanstvenom nastupu.
-Postoje trenuci koje želite trajno urezati u svoje sjećanje, upravo takav trenutak dogodio se večeras. Srce mi je puno, preplavljena sam emocijama jer ovo za mene je ostvarenje jednog sna. Hvala svima koji su bili dio ove priče i koji su vjerovali u mene – kratko je izjavila Jelena nakon nastupa.

Povezana vest:  Objavljen spisak pesama Gansa za Beograd