Prti Bee Gee 1Prti Bee Gee, Irie FM, Autopark i Svetlana Som Sistema na desetom Trenchtown festivalu
Objavljen je kompletan program za Malu binu Trenchtown festivala, na kojoj će između ostalih nastupiti Prti Bee Gee, Irie FM, Autopark i Svetlana Som Sistema (Filtercutter, Andrea3000 i Thunderloops).
Najznačajniji domaći underground rep sastav Prti Bee Gee će nastupiti prvog dana festivala, 30. aprila. Vlasnici verovatno najduhovitijih rima i ingenioznih super-ironičnih fikcija iza sebe imaju tri albuma i reputaciju najboljih hroničara beogradskih ulica. Nakon što je njihov prijatelj i treći član benda Davor Bobić Mos-kri preminuo 2005. godine, Mikri Maus i Eufrat nastavljaju kao duo kreirajući jednako realistične i subverzivne slike tranzicione Srbije.
Iste večeri će nastupiti devetočlani roots reggae bend Irie FM. Postavku instrumenata čini, pored ritam sekcije, i duvačka sekcija: bubanj, bas, ritam i solo gitara, klavijature, perkusije, dva trombona, saksofon i truba. Ovaj muzički kolektiv predvodi autor pesama i trombonista Vukašin Marković (nekada član Eyesburna), a pored njega Irie FM čine Slobodan Jovanović (gitara), Darko Adamović (klavijature), Nikola Ćirović (bubnjevi) i Andrej Pavlović (bas), Igor Vićentić (perkusije), Andreja Bućan (saksofon), Sava Matić (truba) i Ognjen Čukić (trombon). Karakterističan Irie FM zvuk uživo zaokružuje tonski inženjer Uroš Milojević. Irie FM su do sada objavili dva albuma i održali su brojne koncerte širom Srbije i regiona, između ostalih, četiri godine su nastupali na Exitu, kao i na festivalima Trenchtown, Supernatural, BELEF, Demofest, Jelen Pivo Live, Dani Beograda…
AUTOPARK 2Drugog dana festivala, 1. maja, na Maloj bini, nastupiće beogradski alt-pop sastav Autopark. Do sada su objavili tri albuma, od čega je debi izdanje koje je bendu donelo posvećene poštovaoce, “10+1“ objavljeno 2005. godine samo na internetu. Krajem prošle godine izdali su svoj treći album “Sve dalje”.
Autopark su: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara), Dušan Lopušina (gitara), Milan Bogdanović (bas), Dejan Utvar (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).
Prvog dana festivala, 30. aprila na Maloj bini će nastupiti Svetlana Som Sistema (Filtercutter, Andrea3000 i Thunderloops). U pitanu je kombinacija DJ seta i živog nastupa pod okriljem etikete Svetlana Industries koju je prošle godine u Beogradu osnovao Toby Brundin iz Londona. Svetlana Industries okuplja umetnike iz Srbije, Bosne, Mađarske, Britanije, Amerike i Bugarske (1000names, Parallel Concept, Antstar, Jackhigh, Polyklinik, Teebs, Piece of Shh, Filtercutter). Nastupi muzičara sa ove etikete poseduju snažan vizuelni identitet koji nastaje u saradnji sa ilustratorima i dizajnerima animacije iz Meksika, Srbije, Amerike, Italije… Prvo veče na Maloj bini, imaćemo priliku da uživamo u vrhunskom dubstep muzičkom performansu.
Pored ovih izvođača, na Maloj bini će nastupiti:
30.april – Irie revolution Sound System, Stuttgart Online i Rajahman
1.maj – Jah Messinjah Sound System, Memlah, Nežni Dalibor, Heartical Sound System i Ital Vision Sound System
2.maj – Superstar Selektor, Put kojim se gyere ide, Omladinac 11, White City Massive, ZAA, Line Out i DJ Necone (drum’n’bass)
Već su najavljeni svi izvođači koji će nastupiti na Velikoj bini:
30.april – Veliki Prezir, Obojeni Program i Irie Maffia
1.maj – Darkwood Dub, Sunshine i Zoster
2.maj – Lollobrigida, Psihomodo Pop i port-royal
Uskoro možete očekivati kompletnu satnicu za Veliku i Malu binu.
Fizička prodaja karata počela je 1. aprila, a karte se mogu kupiti u Beogradu – Bilet Servis, Mamut megastore i Supermarket (Višnjićeva 10), Novom Sadu – Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12) i Subotici – Caffe knjižara Plato.
Dnevne karte se mogu kupiti po ceni od 650 dinara, a kompleti karata za sve dane po ceni od 1.650 dinara.
Online prodaja karata je u toku i to preko sajta gigstix (www.gigstix.com) po istim cenama.
Princip kupovine karata je sledeći: nakon logovanja, kupac bira tip karte (pojedinačna ili komplet) i broj karata koliko želi da kupi, zatim popunjava lične podatke i nakon što potvrdi kupovinu na mejl dobija uplatnicu sa svim podacima o kupovini. Nakon što kupac uplati novac, stići će mu mejl vaučer sa ličnim podacima i serijskim brojem. Karte se uz posedovanje vaučera podižu na samom ulazu u festivalski prostor od 30. aprila. Kupci kompleta karata pomoću serijskog broja na vaučeru moći će da rezervišu besplatan boravak u kampu.
Vaučer se menja za narukvicu – ulaznicu na ulazu festivala Trenchtown, a sami vaučeri su personalizovani i pri zameni kupac je dužan da se identifikuje ličnim dokumentom. Zamena je moguća samo od strane kupca lično.
U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji je kapacitet zbog velikog interesovanja ove godine uvećan na 700 šatorskih mesta, a biće dostupan i parking koji sadrži 600 mesta za posetioce i 100 za goste i medije.
Svi koji kupe komplet ulaznica, online ili fizički na prodajnom mestu, imaju besplatan smeštaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smeštaja, svaki kamper pojedinačno treba unapred da rezerviše svoj boravak u okviru kampa.
Smeštaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak online formular na sajtu festivala – www.trenchtown.org, i već možete početi sa pakovanjem šatora i odbrojavanjem do početka festivala. Kao i prošle godine, uz besplatan smeštaj u kampu dobijate i parking mesto. Komfor u kampu je bitno poboljšan unapređenom infrastrukturom mobilnih tuševa sa toplom vodom i većim brojem toaleta.
Broj šatorskih mesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, zato požurite sa svojom rezervacijom.
10. Trenchtown festival biće održan na poznatoj lokaciji – u predivnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića, ali vas ove godine očekuje još impresivniji muzički program i veoma interesantni i bitno poboljšani prateći sadržaji.
Na dve bine predstavićemo najznačajnije aktuelne regionalne bendove i DJ-eve koji će Etno kamp na tri dana učiniti najzabavnijom šumom na svetu.
Tokom dana posetioci će moći da prate promocije i izložbe, da učestvuju u debatama i radionicama ili prosto uživaju u opuštenoj Trench atmosferi – egzotičnim čajevima, aromatičnom duvanu iz nargila, a već od kasnog popodneva kreće muzički program koji će trajati do ranih jutarnjih časova.
Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija iz Subotice.
Povezana vest:  NIŠVIL POZIVA SRPSKE BENDOVE DA SE PREDSTAVE U KINI