nick cave

EXIT 2013

Nik Kejv razgalio publiku na zatvaranju Egzita

Na zatvaranju ovogodišnjeg Egzit festivala glavna zvezda večeri bio je Nik Kejv (Nick Cave) i njegov bend „Bed sids“ (The Bad Seeds), koji su priredili spektakl za pamćenje. Neposredno pre Kejvovog nastupa, koji je počeo nekoliko minuta nakon 23 sata, publika na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvovala je veličanstvenom vatrometu, koji je bio pravi uvod u spektakularni nastup majstora alternativno roka koji je nastupao na Egzitu i pre dve godine.
Kejv je uz svoje najveće hitove na Mejn stejdžu promovisao i povratnički album „Push the Sky Away“, koji je od strane najznačajnijih svetskih kritičara svrstan u red najvećih muzičkih ostvarenja u ovoj godini.
Na najvećoj festivalskoj bini sinoć je nastupio i bend „Blok parti“, dok su na popularnoj Fjužn areni dobru zabavu publici priredili „Prong“ i „Ortodoks keltsi“ (Orthodox Celts).
Ove godine izuzetno popularna Dens arena i sinoć je ponudila program koji je privukao pažnju ogromnog broja posetilaca najvećeg muzičkog festivala na Balkanu i jednog od najvećih u Evropi. Poslednje večeri Egzit festivala 2013. desilo se i jedino ovogodišnje otkazivanje nastupa. 
Koncert benda „Rudimental“, koji je trebalo da bude održan na glavnoj festivalskoj bini nakon koncerta Nika Kejva, otkazan je jer, kako su organizatori objasnili, bend nije ni stigao do Srbije, pošto je otkazan let iz Londona do Beograda, preko Frankfurta, a i oprema tog benda „otputovala“ je u drugom pravcu.

Povezana vest:  Zajednička turneja Nju Kids On D Blok i Bekstrit Bojz