Terraneo 2013 logo normalNajzabavniji i najzdraviji način za dolazak na Terraneo – biciklom ili vozom

Za sve one koji žele da im dobar letnji provod započne već na putu za ovogodišnji Terraneo, Hrvatske Željeznice (HŽ) i ove godine daju popuste na vožnju vozom do Šibenika, a za one koji vole avanturu i zdrav način kretanja tu je akcija «Biciklom na Terraneo».
HŽ odobrava popust od 40% na redovne prevozne cene za povratno putovanje u domaćem prevozu. Naravno, to se odnosi na sve relacije sa bilo koje železničke stanice u Hrvatskoj do Šibenika i natrag na udaljenosti većoj od 25 kilometara. Takođe, određeni popusti mogu se ostvariti i za međunarodni prevoz i to za putnike iz Slovenije važi jednak popust kao i za putnike iz Hrvatske, dakle 40%, za putnike iz BiH 20% popusta, a za putnike iz Makedonije, Crne Gore i Srbije 30% popusta uz dodatan popust kod grupa od 2-5 osoba u visini od 50%. Grupe mladih od minimum 6 osoba do 20 godina iz Slovenije, Austrije i Srbije mogu da ostvare i dodatan popust od 70%.
Akcija «Biciklom na Terraneo 2013» idealna je za sve one željne najzdravijeg i zasigurno nezaboravnog načina da dođu ovo leto do Šibenika. Kao i prošle godine, mešoviti peteročlani tim zaljubljenika u biciklizam povešće trodnevnu avanturu u kojoj će od Zagreba do Šibenika proći čak 384 kilometra. Akcija kreće u subotu 02. avgusta polaskom iz Zagreba na prvu etapu u kojoj će se proći 183 kilometra te preko Karlovca, Duge Rese, Vrbovskog, Delnica i Rijeke završiti na Krku. Drugi dan puta uključuje etapu od Krka, preko Cresa i Malog Lošinja pa brodom sve do Zadra. U sklopu druge etape proći će se put dug 211km od čega će 120 kilometara biti vožnje bicikla. Za treći, završni dan puta, predviđen je put dug 90 kilometara, od Zadra, preko Ugljana, Pašmana, Biograda i Vodica do Šibenika. Dolazak na Terraneo lokaciju očekuje se u večernjim satima u ponedjeljak 05. avgusta.

Povezana vest:  Bend ZAA nastupa u Sloveniji i Hrvatskoj