KAFE BALLNiški bendovi na Nišvilu

Osim sastava „Teatar band“ koji čine iskusni niški muzičari i glumci Narodnog pozorišta u Nišu (čije je učećešće več najavljeno), u glavno programu Nišvila učestvovaće još dva sastava i Niša. Čast da 15. avgusta otvori Nišville imaće etno jazz band Kafe Ball, a sledećeg dana (petak, 16 avgust) nastupiće sastav „Krug Vladice Stojiljkovića“.
Kafe Ball je osnovan početkom 2008. godine a njihov muzički izraz je fuzija latino i balkanskih ritmova, jazz harmonija i balkanske strasti. Iako insistiraju na autorskim kompozicijama, grupa se podjednako dobro snalazi i u obradama latino tema i jazz standarda. Grupa je 2010. objavila prvi album „Kafe Ball – In C“ za ljubljansku etiketu „Biveco records“. Osim mnogih koncertnih i klupskih nastupa širom Srbije (Niš, Leskovac, Vranje, Lazarevac, Pirot…) grupa je 2008. godine zatvorila Nišville nastupom sa Dadom Topićem, iste godine učestvovala u koncertnom omažu Šabanu Bajramoviću „Prijatelji Šabanu“ u Sava Centru, a treba pomenuti i zapažena učešća na jazz festivalima u Valjevu i Banskom u Bugarskoj. Osnivač, vodja i glavni autor kompozicija i aranžmana benda je klavijaturista Zoran Mamutović a stalni deo postave čine i Dušan Pisković (bas) i Dragan Milovanović (trombon i udaraljke), a bendu če se za ovu priliki pridružiti i prijatelji: Milan Panča Stojanovic (bubnjevi), Vladimir Simonović (saksofon), Stiven Durmišević (truba) i prateći vokali Stanislava Petrovic i Nenad Jovanovic.
Posle godina bavljenja rokenrolom sa grupom“Kriva linija“, Vladica Stojiljković – Lesi je napravio veoma upečatljiv autorski koncept koji izmiče strogim stilskim odrednicama žanrova. Na ničijoj zemlji izmedju roka , jazz-a i world music pravca u čemu se diskretno, a efektno provlači atmosfera tanga, Vladica Stojiljković se predstavlja kao veoma orginalni autor. Dodatni kvalitet ovom muzičkom projektu, daje i učesće izvanrednih niških muzičara, od kojih mnogi grade uspešne karijere i van zemlje, poput Nenada Vasilića, Vladana Karadžova, Marka Milivojevića, Bojana Mladenovića, Bojana Petrovića, Andrije Ćirića, Ivana Cvetkovića, Aleksandra Ristića, ali i mladih muzičara čije vreme tek dolazi. U “Krugu V. Stojiljkovića “ na Nišvilu će se naći: Filip Tančić (bubnjevi) Marko Milivojević (bas), Bojan Mladenović (klavir i harmonika), Andreja Ćirić (saksofon), Marjan Cvetanović (truba) Nemanja Milošević (truba) V. Stojiljković guitars and vocal, i Sara Ristić i Aleksandar Petković (prateći vokali)…. Kao gost nastupiće i guri niškog hip hopa Marko Jovanović – Marconijero.

Povezana vest:  Bombaj štampa posle 25 godina u Beogradu!