Jose Mourinho Press ConferenceMurinjo: Teri nije siguran, moraće da se dokazuje

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da kapiten Džon Teri nema zagarantovano mesto u prvom timu bez obzira na njihovo prijateljstvo i status defanzivca u klubu.
Murinjo je u svom prvom mandatu u Čelsiju, od 2004. do 2007. godine, trenirao Terija, a „plavci“ su u tom periodu osvojili dve titule šampiona Engleske, jedan FA kup i dva Liga kupa.
-Teri nije siguran i on to zna. Jedino što je sigurno je naše prijateljstvo i odnos koji imamo. U Portugaliji postoji izreka ‘prijatelji su prijatelji, ali posao je nešto drugo’. Ovo je neka vrsta posla, tako da će i on morati da se dokazuje. Razgovarali smo i on zna da ne mogu da ga zaštitim ili favorizujem u odnosu na ostale igrače – rekao je Murinjo za engleske medije.
Teri je tokom prošle sezone, kada je ekipu predvodio Rafael Benitez, povremeno bio rezerva, zbog čega je španski trener često bio na meti navijača.
-Imam potpuno poverenje u Terija. Znam da je veoma dobar fudbaler, ali kao i svi moraće to da dokaže na terenu. Fudbal je sport u kojem moraš da se dokazuješ svakog dana i nedelje i to je jedna od lekcija koje učim moje igrače – kazao je Murinjo.

Povezana vest:  Operisan Mario Baloteli, sledi pauza od šest nedelja