Icona Pop New Colour Press Pic 3Avgustovska MTV Push zvezda je Icona Pop

Možete li da zamislite da prođe makar jedan dan a da iz nekog zvučnika ne čujete kako gruva „I don’t care, I love it“? Ova vesela pesma je definitivno postala himna 2013. godine, ali neodoljive devojke koje čine electro duo Icona Pop imaju još hitova u rukavu. Jedan od njih je singl „Girlfriend“ koji vam predstavljamo kao avgustovski MTV Push.
Icona Pop su švedski DJ duo koji je formiran 2009. godine posle jedne žurke u februaru na kojoj su se srele Caroline Hjelt i Aino Jawo. Mesec dana kasnije već su pisale svoje prve tekstove i muziku koju opisuju kao „klasične pop melodije sa bubnjevima i sintisajzerima“, i „uz koju možete da se smejete i plačete istovremeno“.
Pažnju su skrenule svojim debi singlom „Manners“, a svetska slava je usledila nakon planetarnog hita „I Love It“, koji je mogao da se čuje sa svih strana – upotrebljen u mnogim serijama kao što su: Girls, The Vampire Diaries, Glee, izveden je i u emisiji „Ples sa zvezdama“ i najpoznatijim svetskim tok šou emisijima „Late Night with Jimmy Fallon“ i „Good Morning America“, a iskorišćen je i za mnogobrojne reklame raznih svetskih brendova.
U junu ove godine duo je objavio novi singl „Girlfriend“ iza koje stoji „teška kategorija“ producenata u sastavu Stargate, Benny Blanco i Shellback, a u pesmi je korišćen i sempl iz pesme „Me and My Girlfriend“ koju je 2Pac predstavio 1996.
U jednom intervjuu, otkrile su da snimaju svoj internacionalni album na kome će apsolutno sve pesme biti nove i drugačije, a ne, kao što mnogi misle, šesnaest pesama u „I Love It“ fazonu. Takođe, otkrile su i da na albumu eksperimentišu sa novim žanrovima i zvucima, a do tada uživajte uz „Girlfriend“…

Povezana vest:  Plan Bi na vrhu britanske liste albuma