joydivision

Zamalo bačeni snimci „Joy Division“ponuđeni kolekcionarim

Nikada objavljeni snimci grupe „Joy Division“ (Džoj divižn) deo su kolekcije retkih snimaka koje je nekadašnja radnica u muzičkom studiju „Stroberi“ Džulija Adamson spasila uništenja i sada ih nudi zainteresovanom kolekcionaru.
Studio „Stroberi“ zatvoren je pre 20 godina i Adamsonova, koja je radila tamo, sačuvala je snimke „Joy Division“-a sa snimanja albuma „Unknown Pleasures“ 1979. Među sačuvanim snimcima su verzije pesama „She“s Lost Control“, „Wilderneš“ i „New Dawn Fades“ koje nikada nisu objavljene i koje se znatno razlikuju od objavljenih numera.
Ona i njen suprug, takođe inženjer zvuka, Kris Nejl sarađivali su sa ovom i drugim mančesterskim bendovima i početkom 1990-ih spasili su „sve čega su uspeli da se dokopaju“.
„Nismo na to gledali kao na vredne snimke već jednostavno nam se nije dopala ideja da završe na smetlištu“, rekla je ona BBC-u.
Adamson je na Fejsbuku postavila oglas u kome se poziva zainteresovani kolekcionar da preuzme snimke jer ona više ne želi da ih čuva.
Među drugim snimcima su i oni grupa „New Order“, „The Durutti Column“, „Magazine“ i „The Psyćedelic Furs“.
Bend „Joy Division“ bio je jedan od najuticanijih 1970ih. Posle samoubistva pevača Ikana Kertisa 1980. preostali članovi benda postali su „New Order“.

Povezana vest:  Najjeftinije ulaznice za Exit rasprodate u rekordnom roku!