darkvud_dabDarkvud dab i Svi na pod sviraju na Supernatural festivalu
Srpske grupe „Darkvud dab“ i „Svi na pod“ nastupiće na festivalu „Supernatural“ koji će biti održan 25. aprila kod Hajdučke česme u Košutnjaku, saopštili su danas organizatori.
Besplatne karte za ovaj festival, koji slavi Dan planete, dobiće svi koji dođu na Trg Nikole Pašića 16, 17. i 18. aprila i ponesu sa sobom tri plastične flaše, tri limenke i tri časopisa, dnevne novine ili kartona, navodi se u saopštenju.
Kako je Beti rečeno u organizaciji festivala, na Trgu Nikole Pašića biće postavljeni štandovi i reciklažna traka.
Na prošlogodišnjem „Supernaturalu“, ovaj posao je obavljan direktno na festivalskom prostoru, ali sada se, kako je rečeno, na njega krenulo ranije i na drugom mestu.
Deca će na „Supernatural“ moći da uđu besplatno, a oni koji ne budu reciklirali moraće da kupe kartu na dan održavanja festivala, ispred ulaza, po ceni od 300 dinara.
Pored domaćih muzičkih zvezda, „Darkvud daba“ i „Svi na pod“, glavni gost „Supernaturala“ biće britanski dab-dens sastav „Zion trejn“ (Zion Train) koji važe za pionire i lidere ovog žanra.
Na festivalu će takođe nastupiti bluz gitarista Adam Raferti (Adam Rafferty) i japanski dram’en’bejs di-džejevi Aki i Juki.
Festival će imati dve bine: glavnu „Biodizel“ i sporednu, „Disko livadu“ na kojoj će muziku puštati di-džejevi.
U dečjem programu, koji će počinjati svakog dana u 10 sati na „Biodizel“ stejdžu, učestvovaće Minja Subota, Dobrica Erić i dečji hor „Čarolija“.
„Supernatural“ je osnovan je 2007. godine s ciljem da kroz ekološke radionice, muziku, boravak u prirodi, druženje i umetnost, podigne ekološku svest mladih ljudi u Srbiji, navodi se u saopštenju.
Teme ovogodišnjeg festivala su zelena arhitektura, organska ishrana i reciklaža.
Prošle godine je „Supernatural“ prikupio preko 150.000 limenki i flaša, što je činilo preko dve tone recikliranog komunalnog otpada.
Povezana vest:  Vukašin Brajić sa bendom predgrupa na koncertu Anastasije