Pobednicko postolje u disciplini dvojac bez kormilara, Zagreb 2010, 1. danVeslanje

USPEH NAŠIH VESLAČA NA PRVOJ MEĐUNARODNOJ REGATI „CROATIA OPEN“

Jarun obojen srpskim bojama

 

Sva očekivanja su premašena. Na tradicionalnoj međunarodnoj regati „Croatia openu” veslači Srbije su u Zagreb osvojili osam medalja: četiri zlata i po dva srebra i bronze.

Na Jarun su otišli da provere koliko kvalitetno su radili tokom priprema. Po prikazanom na Regatnoj stazi na Jarunu treninzi su više nego uspeli. Uz to i novoformirane posade pokazale su se kao odlična kombinacija.  U najvažnijim trkama na „Kroacija openu”, dvojcu bez kormilara prvog dana, odnosno četvercu bez kormilara drugog dana, Srbija je „okupirala“ postolje. Sve tri medalje našle su se oko vrata srpskih veslača.

– Znali smo da će u Zagrebu konkurencija biti izuzetno jaka. Najbolje veslačke reprezentacije iz regiona su došle na „Kroacija open” da provere trenutnu formu. Moja očekivanja su se kretala oko tri-četiri medalje, u Beograd smo se vratili sa osam – rekao je Nebojša Ilić, selektor.

Povezana vest:  PLIVANJE EP BEOGRAD, Stjepanović u finalu i na 100 metara slobodno

Medalje izazivaju zadovoljstvo:

– Ova međunarodna regata oduvek ima visok kvalitet u međunarodnim okvirima. U Zagreb smo stigli sa najvišim očekivanjima od  dvojca i četverca. Prognoza je bila da će se naše  prve posade boriti za zlatno odličje. Iako sam svestan kvaliteta ostalih posada, niko od nas nije očekivao da će se u dve najjače discipline po tri srpska čamca naći na pobedničkom postolju. U 27 godina dugoj istoriji nije se dogodilo da neka selekcija, osim Hrvatske, uzme dve medalje u jednoj disciplini. Mi smo u dve najznačajnije uspeli da osvojimo sva tri odličja. To dovoljno govori o spremnosti i motivaciji naših veslača.

Da li je bilo veslača koji su vas iznenadili?

Povezana vest:  VESLANJE, SP ZA JUNIORE, Aleksandar Filipović u četvrtfinalu, ostale posade u repesažima

– U dvojcu bez kormilara nadmetale su se 24 posade, a Srbija je u konačnom plasmanu, pored tri medalje imala još jednu posadu na 4. mestu. U toj trci prijatno su iznenadili Radoje Đerić i Miloš Vasić, kao i Goran Jagar i Miljan Vuković koji su iza sebe ubedljivo ostavili osvajače olimpijskih odličja, braću Skelin. Kada govorimo o trci četveraca, dok se od posade Jagar, Vuković, Đerić i Vasić očekivalo da budu konkurenti za zlato, toliko su mlađi seniori Lucić, Đorđević, Perzić i Beđik zaista prijatno iznenadili plasmanom na 2. mesto ostavivši iza sebe mnoge iskusnije posade.

Selektor Ilić na kraju podvlači:

– „Kroacija open” je pokazao da smo tokom priprema kvalitetno trenirali i da su formirane posade dobre. Rezultati jesu dobri, ali to nas neće uspavati. Da bi tokom sezone mogli da očekujemo uspeha na takmičenjima neophodno je da uvek budemo u vrhunskoj formi. Prvi test je prošao odlično. Već 23. i 24. aprila očekuje nas novi. U Pjediluku se održava tradicionalna regata „Memorijal Paolo D’Alojo” koja će dati novi uvid u spremnost srpskih veslača – zaključio je Ilić.

Povezana vest:  SINHRONO PLIVANJE, Sinhro open Stari grad u subotu i nedelju na Banjici

 

Sve medalje

ZLATO: Nemanja Nešić (Skif), dvojac bez kormilara (Nikola Stojić i Marko Marjanović), dvojac bez kormilara (Nikola Stojić i Marko Marjanović), četverac bez kormilara (Miljan Vuković, Goran Jagar, radoje Đerić, Miloš Vasić).

SREBRO: dvojac bez kormilara (Nenad Babović i Miloš Tomić), četverac bez kormilara (Igor lucić, Luka Đorđević, Igor Perzić i Nenad Beđik).

BRONZE: dvojac bez kormilara (Radoje Đerić i Miloš Vasić), četverac bez kormilara (Nenad Babović, Miloš Tomić, Nemanja Nešić i Miloš Stanojević).