IVN0020BELGRADE BEER FEST 2013
Skoro 200.000 posetilaca četvrtog dana

Četvrti dan festivala obeležio je nastup Bajage i Instruktora, tokom kojeg se na bini pojavio i atletičar Emir Bekrić. Dok je koncert trajao kapije su u jednom trenutku zatvorene, jer je festivalski prostor bio potpuno popunjen. Sa blizu 200 000 posetilaca, subota je bila najposećeniji dan ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa. Na osnovu dosadašnje posete, očekuje se da zaključno sa poslednjim danom festival poseti 700 000 ljudi.
Večeras će program trajati do 2 sata iza ponoći, a na bini će nastupiti 7 izvođača. Muzički program četvrtog dana otvoriće nastupi učesnika emisije Ja imam talenat i benda Pop Star, a zatim pred publiku izlaze Legende. Od 21 sat publika će uživati u disko hitovima 70-ih, uz sastav Boney M., posle kojeg će svirati Dejan Cukić i Spori Ritam Bend. Kratka pauza u muzičkom programu nastupa oko 23.30 kada će biti održano finale u brzom ispijanju piva, Lavovski cug i dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima kampanja Belgrade Beer Festa. Program se nastavlja nastupom Partibrejkersa, u okviru Vh1 sata, a zatvoriće ga Block Out.
Muziku u Tuborg Can Fun Zoni, od 21 sat pušta Plug –In. Da bi ušli u ovu zonu posetioci treba da donesu dve prazne limenke bilo kog piva iz asortimana Carlsberg Srbija.
Od 18 do 20.30 sati se održava finale #HappyContest takmičenja, a takmiče se ekipe koje su tokom prethodna četiri dana prodale najviše piva. Njihovi kapiteni su Inspektor Blaža, @NichimIzazvan, članovi benda Feud i @brkajlija i @IvyJbte. Sav prihod od prodaje piva u okviru ovog takmičenja pripašće pobedničkoj ekipi koja će ga usmeriti u humanitarnu svrhu po svom izboru. Pobednička ekipa će svoj izbor saopštiti na festivalskoj bini nešto posle 23.30.
U isto vreme održaće se i finale takmičenja u brzom ispijanju piva, Lavovski cug, a biće dodeljene i nagrade za najbolje Instagram fotografije na Jelen Instagram konkursu, najuspešnije učesnike pikado igre u okviru kampanje „Biram da recikliram“, kao i nagrade publike Beer Festa za najbolje pivo, najlepši štand i najbolju promociju ove godine.
Svi posetioci festivala koji koriste gradski prevoz, moći će da se prevezu besplatnim linijama koje su obezbedili Heineken kompanija i GSP Beograd. Autobusi sa ovih linija kreću svake večeri od 23.30 na sat vremena ka Slaviji, Trgu Republike, Glavnoj železničkoj stanici i Opštini Novi Beograd. Tačna mesta stajališta, i vreme polaska autobusa nalaze se na sajtu belgradebeerfest.com.

Povezana vest:  MTV Live – MaraQya u subotu, 28. maja