DK POLETARCI u ErdevikuSremac i Trifkovićeva dva puta slavili u Erdeviku

Nebojša Sremac biciklista Šida i Violeta Trifković biciklistkinja Jednote (Šid) osvojili su prva mesta u dve trke „Dunavskog kupa“, najvećeg takmičenja amatera, rekretaivaca i mastera u regionu – drumskoj na stazi od 60 km oko jezera Bruje kod Erdevika i kriterijumskoj u Erdeviku od 30 km.
Sremac, koji vodi i u generalnom plasmanu 21. „Dunavskog kupa, je u drumskoj trci bio brži od Slobodana Radovanovića iz Jednote (Šid) i Miloša Nestorovića iz beogradskog Progresiva.
U konkurenciji dama, slavila je Violeta Trifković (Jednotaa) pretekavši Oliveru Raonić drugaricu iz kluba i Jelenu Ososliju (Elit).
U kriterijumu Sremac je pretekao Nestorovića, dok je treće mesto pripalo Aleksandru Mirkoviću iz novosadskog Fanatika. Redosled u kriterijumskoj trci dama bio je isti kao i u drumskoj – Violeta Trifković prva, druga Olivera Raonić, treća Jelena Ososlija.
Miloš Glavonjić iz Beograda pobedio je u „Dunavskom parasajkling kupu“, najbolja u konkurenciji žena bila je Danijela Jovanović (Beograd), dok je u kategoriji trotočkaša slavio Uroš Španović iz Šida. Mihajlo Radovanović (Šid) bio je najbolji junior u parasajakling trci.
Zahvaljujući klubu Jednota iz Šida, koji je bio organizator trka u Erdeviku i Slobodanu Radovanoviću, biciklističkom radniku ovog kluba, održana je promotivna trka za poletarce (do 13 godina) i kojoj je slavio Nemanja Bibić iz šidske Jednote, ispred Đorđa Sarapa i Vukašina Perića (obojica Šid).
Sledeća trka „Dunavskog kupa“ je na Stražilovu (planinski biciklizam) 8. septembra.

Povezana vest:  Vrečer pobedio, Der 28. na Istarskom proleću