john_fruscianteDžon Frušante najbolji svetski gitarista
Bivši član „Red Hot Čili Pepersa“ (Chili Peppers) Džon Frušante (John Frusciante) proglašen je za najboljeg gitaristu u poslednjih 30 godina, objavljuje BBC News.
Frušante, koji je iz „Pepersa“ otišao 2008, na prvom je mestu liste sastavljene na osnovu glasanja na sajtu Bi-Bi-Si radija. Na drugom mestu je Sleš (Slash) iz „Gans end Rouziza“ (Guns n’ Roses). Treći je Met Belami (Matt Bellamy) iz „Mjuza“ (Muse), a četvrti Džoni Mar (Johnny Marr) iz „Smitsa“ (The Smiths).
Među prvih deset plasirali su se i Tom Morelo (Morello) iz benda „Rejdž Agejnst D Mašin“ (Rage Against The Machine), Kirk Hamet (Hammett) iz „Metalike“ (Metallica), Prins (Prince), Džek Vajt (Jack White), Džoni Grinvud (Jonny Greenwood) iz „Rejdioheda“ (Radiohead) i Piter Bak (Peter Buck) iz grupe „REM“.
Džon Frušante objavio je prošle godine deseti solo album, a pored solo karijere nastupa sa bendom „Svahili Blond“ (Swahili Blonde), u kojem su basista „Đuran Đurana“ (Duran) Džon Tejlor (John Taylor) i pevačica Nikol Tarli (Nicole Turley).
Sleš je ovog meseca objavio prvi solo album, na kojem su radili i Ozi Ozborn (Ozzy Osbourne), Igi Pop (Iggy), Dejv Grol (Dave Grohl), Kid Rok (Rock) i Fergi (Fergie) iz „Blek Ajd Piza“ (Black Eued Peas).
U glasanju za najbolje gitariste učestvovalo je 30.000 ljudi.
Povezana vest:  Majkl Džekson dobio spomenik na Hollywood Boulevardu, njegova deca ostavila otiske