Gramophonedzie_03_2010_resizeUspeh bez presedana Gramophondzie DJ-a i producenta Marka Milićevića
Vrtoglavi uspeh projekta Gramophondzie DJ-a i producenta Marka Milićevića i njegovog hita “Why don’t you” koji je jedan srpski umetnik ostvario do sada, prešao je put Evrope i stigao do najveće muzičke konferencije  koja se svake godine održava u Majamiju. Meka za elektronsku , pop i dens muziku ugostila je ove sezone najpopularnija imena DJ scene, a Marko je ovaj put predstavljao jednu od najvećih etiketa  Virgin/Positiva records i po standardima dostojnim njihovog renomea nastupao pored imena poput Dejvida Gete i Ded Mausa.
Diplomac Akademije umetnosti u Beogradu (na smeru Dizajn i produkcija zvuka) i poznate Red Bull Muzičke akademije u Dablinu, Irska – Marko Milićević je svojim raznovrsnim talentom ostvario brojne uspehe na našoj sceni – producirajući originalnu muziku za brojne istaknute muzičke, reklamne i medijske projekte (medju kojima i autorsku muziku za špicu serijala “Veliki Brat”). Sa prijateljem Sašom Radosavljević – inspirisan Kamijondžijama- pokreće duo projekat Gramophondzie čiji setovi se najviše baziraju na  “džekin’ haus”-u, vrsti elektronske-haus muzike , vrlo često bazirane na džez semplovima i intenzivnim vokalima.
Put koji je GRAMOPHONEDZIE prešao za samo nekoliko meseci – od entuzijastičnog eksperimentalnog projekta do svetskog mega-hita koji je preuzela jedna od najmoćnijih svetskih muzičkih izdavačkih kuća EMI Records  – inspirativan je koliko i ideja koja je lansirala ovu savremenu muzičku bajku!
Od potpisivanja ugovora sa Virgin-om Marko kao autor nastavlja svoj put sam. Posle neverovatnog komercijalnog uspeha koji je ostvarila numera “Why don’t you”- od trenutka kada se njegova numera našla u Top 10 izboru vodećih svetskih DJ-eva kao što su Karl Koks, Dj Snejk, Rodžer Sančez, Dejvid Geta, kada je obišla i Ibicu, festival u Detriotu, pa sve do  A-liste BBC 1 radija podržana od strane skoro svih BBC-jevih voditelja i DJ-eva ( Firn Koton, Pit Tong, Kris Mojls, Skot Mils…), do nedavno postignutog  12.-tog mesta na oficijalnoj listi Top 40 pesama u Britaniji , a  na dens listi je bila  prva- očekuju se novi remiksi za  album Kvinsi Džonsa, remiks singla Deni Minog, singla Profesor Grina (radi sa Lili Alen) … Osim toga najavljeni su i remiksi za izdavačke kuće “Defected”, “Cr2 “ i “Ministry of Sound”, a u najavi je i novi album koji će ostati u duhu „starog i novog” koji treba da izadje za Virgin. Osim toga, na albumu će biti i potpuno drugačijih pesama, takozvanog “grime” (grajm) britanskog pravca i latino zvuka, kao i “jackin’ house” pravca u kome se Marko pronalazi već duži niz godina.
Povezana vest:  Koncert benda Mortal Kombat u Magacinu Depo 27. novembra