RW TOUR 2010   IMG 9892

RODŽER VOTERS „THE WALL“ SA DECOM IZ PRIHVATILIŠTA NA SCENI KOMBANK ARENE

Koosnivač kultnog benda Pink Floyd, Roger Waters (Rodžer Voters), uoči koncerta u Kombank Areni koji će se održati 1. septembra, nastavlja sa iskazivanjem svoje humanitarne strane. Posle poziva da upozna ratne vojne invalide, poslao je molbu da mu se na sceni pridruže i deca iz Srbije. Zajedno sa njima izvešće pesmu „Another Brick in the Wall (Part II)“.
Talenat za pevanje ili ples nisu neophodni, štaviše, prednost imaju deca iz siromašnih porodica, socijalno ugroženih sredina kao i mališani bez roditeljskog staranja. Tako će na sceni sa Rodžerom Votersom nastupiti deca iz „Prihvatilišta“, uzrasta od 10 do 15 godina. Vaspitači iz Prihvatilišta kao i najmlađi sa oduševljenjem su prihvatili poziv i već uvežbavaju tekst i koreografiju. Ovo neće biti samo kratak nastup već će im Voters posvetiti što je više moguće vremena pre koncerta vežbajući sa njima na tonskoj probi kao i u druženju iza scene.
Prihvatilište za decu je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. Tokom 55 godina rada, zbrinuli su preko 70.000 dece. Iako su u nadležnosti Grada Beograda, Prihvatilište zbrinjava decu iz cele Srbije. Svake godine u proseku zbrinu od 400 do 600 dece.
Zbog malog prostora u kome se nalaze, ovoj ustanovi potrebna su finansijska sredstva kako bi se preselili u adekvatniji prostor i time obezbedili još bolje uslove za ugrožene i bili u mogućnosti da prihvate više dece. Nastupom na koncertu, podsećamo na ove mališane i apelujemo na sve koji su u mogućnosti da im pomognu.
„The Wall“ je vrhunska produkcija koja prevazilazi sve do sada viđeno. To je koncert, predstava, film, putovanje kroz vreme, vizuelno i muzičko iskustvo, događaj koji se ne može opisati već se mora doživeti! „The Wall“ je do sada prikazan 192 puta širom sveta pred više od 3.3 miliona obožavaoca čime se našao među najuspešnijim turnejama u istoriji roka.
Pre 2010, „The Wall“ produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je „The Wall“ i učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom od kog vam zastaje dah.
Ulaznice za koncert u Srbiji, najjeftinije su na celoj turneji i kreću se od 3900 do 7500 dinara i mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i putem sajtova: www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

Povezana vest:  Osmo izdanje Bedem festa održaće se od 24. do 26.avgusta na gradskoj tvrđavi u Nikšiću