Manu-horizontal1Estefania-Riera

Manu Čao u Hali sportova umesto u Pioniru

Francuski muzičar Manu Čao La Ventura održaće koncert 14. septembra u Hali sportova na Novom Beogradu, umesto u dvorani „Pionir, kako je ranije planirano, saopštio je danas organizator, agencija „AAA production“.
Do promene lokacije održavanja koncerta došlo je pošto nije moguće u dvorani „Pionir“ ukloniti i prekriti postavljene bilborde komercijalnih sponzora. S obzirom da je Manu Čao poznati antiglobalista i borac za ljudska prava manjinskih grupa, odbio je da nastupi u dvorani gde su postavljene velike reklame izrazito korporativnih brendova, odnosno sponzora mnogobrojnih sportskih dešavanja.
Hala sportova se, prema rečima organizatora, nametnula kao logično rešenje za novo mesto održavanja koncerta, pošto je poznata po brojnim nastupima zvezda svetske i domaće muzičke scene.
Do sada kupljene ulaznice za koncert važiće i za novi prostor, prema unapred određenim kategorijama.
Manu Čao La Ventura predstaviće publici u Hali sportova najpoznatije pesme iz svog velikog muzičkog opusa – socijalno obojene tekstove, priče o ljubavi, politici i siromaštvu, getu i imigraciji, otpevane na španskom, francuskom, engleskom i portugalskom. 
La Ventura kombinuje različite muzičke stilove, u rasponu od roka i panka, preko skaa do rege muzike.
U Beogradu je prvi put nastupio 2002. na rasprodatom stadionu Tašmajdan. Usledio je koncert na festivalu „Egzit“ 2008. i u „Spensu“ tri godine kasnije.
Za njegov drugi koncert u srpskoj prestonici do sada je prodato više od 1.500 ulaznica. Cena u pretprodaji iznosi 2.500 dinara, a na dan koncerta ulaznice će se prodavati po ceni od 3.000 dinara.
Pred nastup La Venture, publiku će zagrejati kombinacija ska-pank ritmova sastava „Samostalni referenti“ i rege zvuka beogradskog muzičara Nemanje Kojića poznatijeg kao Hornsman Coyote.

Povezana vest:  Paris Hilton sprema album, sarađuje sa Snup Dogom, Afrodžekom i grupom LMFAO