Marakana

Milanović: Marakana bi trebalo da bude nacionalni stadion

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović rekao je danas da bi stadion Crvene zvezde – „Marakana“, trebalo da postane „hram srpskog fudbala“, odnosno nacionalni stadion.  Milanović je kazao da stadion Zvezde treba da postane nacionalni jer su se tu postigli najveći uspesi srpskog fudbala, ali i da je to najjeftiniji i najbrži način da se dođe do nacionalnog stadiona. 
-Nacionalni stadion je nacionalno pitanje. Siguran sam da je konačno došlo vreme da to mora da se reši i da kao i većina razvijenih zemalja i mi imamo mesto na kome će se igrati reprezentativni fudbal. Mi imamo mesto koje ima tradiciju i koje je oličenje uspeha, mesto na kome su napravljene mnoge velike pobede za srpski fudbal i na kome su postignuti praktično najveći uspesi srpskog fudbala. To je stadion Crvene zvezde – Marakana – rekao je Milanović.
On je naveo da smatra da država, FSS i Crvena zvezda moraju da donesu stav o tome. 
-To mesto, koje je puno i prepuno pozitivne energije, moramo da pretvorimo u nacionalnu instituciju i da stadion Zvezde posatne hram srpskog fudbala. On je sada hram navijača Crvene zvezde, ali treba da ga napravimo multifukcionalnim. Time bi dobila i Crvena zvezda. Rešili bismo dva problema jer bi oni dobili multifunkcionalni stadion, a srpski fudbal imao bi praktično svoj Vembli. U Engleskoj postoji mnogo dobrih stadiona, ali zna šta je hram engleskog fudbala – ocenio je Milanović. 
Milanović, koji je i predsednik fudbalskog kluba Jagodina, rekao je da postoje uslovi da Marakana postane nacionalni stadion.
-Uz zajednička ulaganja države, Saveza i Crvene zvezde možemo na najjeftiniji i najbrži način baš tu napraviti nacionalni stadion, a sa druge strane energiju, koju već imamo u istoriji kroz velike pobede koje smo tu ostvarili, mi ćemo praktično pretočiti u neku novu energiju srpskog fudbala. Tako se možemo nadati da ćemo i u narednom periodu baš na tom mestu moći da stvaramo velike uspehe u srpskom fudbalu – kazao je Milanović. 

Povezana vest:  Engleski FA pokrenuo istragu, Suarez sprema izvinjenje