Uzemljenje1Uzemljenje uskoro u studiju

Beogradska grupa Uzemljenje, koja tekuću godinu može okarakterisati kao veoma uspešnu, najavila je ulazak u studio i početak snimanja prvog albuma.
Uzemljenje je osnovano pre dve godine, ali 2013. je godina kada su uspeli da svoj autorski materijal predstave široj javnosti u punom svetlu. Osvajanjem trećeg mesta na Belgrade Demo Fest Live u konkurenciji od preko sto prijavljenih bendova i nastupom u finalu 47. Gitarijade u Zaječaru, koja je ponovo postala regionalni festival, Uzemljenje se izborilo za status koji im svakako pripada. Pored pomenutih festivala takmičarskog karaktera beogradska četvorka koju predvode Dejan Milošević i Časlav Šunjka, inače po rođenju sarajlije, zabeležila je i veliki broj revijalnih klupskih i festivalskih koncerata.
Prve nedelje septembra Uzemljenje ulazi u studio Blaze u Beogradu gde će snimiti svoj diskografski prvenac. Na albumu će se naći deset numera koje su već predstavili putem demo snimaka i na koncertnim pozornicama, a kompletna realizacija albuma poverena je Milošu Mihajloviću.
Pored Dejana i Časlava u postavi grupe su Mladen Jovanov i Marko Jovišić koji je nedavno na poziciji bas gitariste zamenio Dražena Đorđevića.

Povezana vest:  DUPLA MTV PREMIJERA – E-play i Gušti u ponedeljak, 7. februara u 20:00