blockoutBajaga i Instruktori, Van Gogh i Block Out 1. septembra na Niškoj tvrđavi

Koncert „Jelen časti“ održaće se u nedelju 1. septembra, na prostoru Niške tvrđave. Na besplatnom koncertu nastupiće neki od najvećih bendova sa ovih prostora: Bajaga i Instruktori, Van Gogh i Block Out.
Kapije se otvaraju u 19h, a prvi nastupaju Block Out od 20h, zatim „praši“ Van Gogh od 21:30h, a legendarni Bajaga i Instruktori na stejdž izlaze u 23:15h. Prethodno su frontmeni popularnih bendova istakli da jedva čekaju koncert u Nišu, koji je nastavak društveno-odgovorne akcije Apatinske pivare „Jelen za lepšu Srbiju“. Akcija u Nišu sprovedena je u maju i tada su uređeni Nišavski kej i naselje Stevan Sinđelić.
„Poslednji put smo svirali u Nišu za Srpsku Novu godinu i bilo je super. Doduše bilo je malo tiho ozvučenje, ali nismo se nadali tolikom broju ljudi… Radujem se što je ovako dobra ekipa i mislim da je koncert super – velika je stvar što Jelen podržava rok muziku. Posle velikih koncerata u regionu imali smo nameru da radimo koncert u Nišu, ali ovo je još bolje sa kolegama iz Van Goga i Blockout-a.“ – poručio je Momčilo Bajagić – Bajaga.
Koncert „Jelen časti“ realizuje se u saradnji sa producentskom kućom Long Play.
„Veliko nam je zadovoljstvo da podelimo binu sa poštovanim kolegama Bajagom i Instruktorima i BlockOut-om. Hvala Jelenu što imaju smisla, njuha, instinkta i sluha. Nedostaju u ovoj zemlji i dobro je da postoje ovakvi ljudi koji razmišljaju za dobrobit grada i muzike. Odsviraćemo pesme sa svih albuma, nemamo baš puno hitova, možda odsviramo i poneku novu sa albuma koji očekujemo početkom novembra“ – izjavio je Zvonimir Đukić – Đule.
„Zahvaljujem se organizatorima što su nas izabrali kao bend koji otvara festival i to u ovako velikom društvu. Svirali smo 45 minuta u Beogradu na Beer festu, a ovde imamo više vremena. Sviraćemo nekoliko balada i sve naše najbolje pesme. Poslednji veliki koncert u Nišu imali smo na Jelen top turneji, bila je kiša i to je bio jedan od naših najdužih koncerata. Nadam se da će ovaj biti jedan od najdražih“ – poručio je Nikola Vranjković iz Block Out-a.
Jelen Pivo, kao omiljeni pivski brend u regionu i brend koji tradicionalno podžava kvalitetanu pop i rok muziku i gitarski zvuk je organizator i glavni pokrovitelj najvećih muzičkih događaja u zemlji. Kao jedan od najpopularnijih nacionalnih brendova, Jelen Pivo već godinama gradi snažne veze sa svojim potrošačima, pružajući im samo najbolje: od kvaliteta piva i usluga, pa do intezivnog angažovanja na obogaćivanju muzičkog života Srbije! Jelen Pivo će i ubuduće omogućavati domaćoj publici da čuje najkvalitetnije rok bendove u nastojanju da se mladima ponude drugačiji muzički sadržaji, a najširoj publici približi savremena pop-rok muzika.

Povezana vest:  38. Beogradski džez festival: Francuska u fokusu