02_sula03Zabranjeno pušenje u Kumrovcu!
Prvoborci novoprimitivizma Zabranjeno pušenje frontmena i druga Seje Seksona nastupiće 22. maja u istorijskom Kumrovcu, rodnom mestu najvećeg sina svih naših naroda i narodnosti, maršala i doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita (1892-1980)!
-Zabranjeno pušenje nastupiće 22.5. u sklopu obilježavanja Dana mladosti u Kumrovcu. Cjelokupno obilježavanje Dana mladosti koje će uključivati i nastup Zabranjenog pušenja organiziraju Udruga mladih antifašistkinja i antifašista Zagorje (UMAA), Društvo ‘Josip Broz Tito’, Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i općina Kumrovec. Koncert će se održati na nogometnom stadionu u Kumrovcu – saopštili su Pušači.
Kumrovec je savršeno mesto da Seksonovi momci koncertno promovišu aktuelni album „Muzej revolucije“, koji otvara upravo govor druga Tita! Naime na početku naslovne pesme Tito poručuje: „Mislim da su toliko zasjenile te razne investicije oči i misli ljudi, da su zaboravili čovjeka, a mi bez čovjeka ne možemo stvarati, ne možemo!“.
-Njegove riječi su nas stvarno zadeverale i počeli smo razmišljati koja je poruka rokenrola? Tito nam je skrenuo pažnju da rokenrol mora biti nešto drugo, a ne promocija tampona, kurtona i pseće hrane. Imao je Tito svojih loših strana, ali je to čovjek koji je bio bez imovine, a politička karijera mu je jako dugo trajala. Njegova udovica je završila sa nekom penzijicom. To nije ni blizu današnjeg predatora političkog tipa, koji već poslije pet godine ima troje kola, šest benzinskih pumpi i 15 ljubavnica. Tako nešto Tito nije stekao za cijele svoje političke karijere – isticao je u jednom svom ranijem referatu drug Sejo.
Uz to Sekson i drugovi nastupaju 9. juna u Istočnom Sarajevu u „Bikers MC Il Paradiso“, 20. juna na „Colapis Rock Fest“ kod Karlovca i 10. jula završne večeri „Lent“ festivala u Mariboru.
Povezana vest:  SEA STAR FESTIVAL ZAOKRUŽIO PROGRAM - Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!