dandPop i rok festival mladih „Dan D“ – uspomena na Delču

Prvi takmičarski festival perspektivnih pop i rok izvođača „Dan D“, posvećen uspomeni na muzičara i multimedijalnog umetnika Milana Delčića – Delču (1960-2011), biće održan danas u Beogradu.
Festival će početi otkrivanjem spomen ploče na kući u kojoj je Delča živeo i stvarao (u ulici Mile Jevtović, 20), najavili su organizatori – Gradska opština Čukarica i promoterska kuća „Long Play“.
Muzički program biće održan na pozornici na otvorenom, u Ščerbinovoj ulici koja se nadovezuje na plato „Šoljica“ na Čukarici, a ulaz je slobodan.
U konkurenciji učestvuje osam bendova – Stena i Haos iz Novog Sada, Sinestezija i Bolesna štenad iz Beograda, Novi dan (Zaječar), Omnibusi (Kosovska Mitrovica), GodDamn (Vranje) i M.O.B.S. (Banja Luka).
Na osnovu njihovih nastupa, nagrade u vrednosti od 25.000, 15.000 i 10.000 dinara dodeliće žiri čiji je predsednik Aleksandar Vasiljević, nekadašnji gitarista Delčine grupe „U škripcu“.
U revijalnom delu nastupiće Orest, Hadži Prodane duše i The Dibidus, a voditelj programa „Dana D“ je muzičar Dejan Cukić.

Povezana vest:  Umro Dejvid Bouvi