atelje212Od sutra redovne predstave u JDP-u i Ateljeu 212

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) i Atelje 212 od sutra uveče ponovo će, posle letnje pauze, izvoditi redovni repertoar, dok će većina beogradskih pozorišta otvoriti vrata za publiku tek u oktobru.
JDP je za početak sezone na velikoj sceni „Ljuba Tadić“ odabralo višedecenijski hit „Buba u uhu“.
U Ateljeu 212 sezona počinje na velikoj sceni najnovijom predstavom tog teatra – Gogoljevom komedijom „Revizor“ u režiji Ive Milošević.
Bitef teatar će 20. septembra igrati svoju predstavu „Prst“, a do kraja meseca biće domaćin programima Bitef festivala.
Večernja scena pozorišta „Boško Buha“ najavila je za 25. septembar hit komediju „Iza kulisa“.
Narodno pozorište počinje sezonu 1. oktobra, kada će na velikoj sceni premijerno biti izvedena drama „Dama sa kamelijama“.
Istog dana repertoar počinje i u „Madlenianumu“ muzičkim programom „Gala Verdijana“, povodom jubileja Đuzepea Verdija.
U Beogradskom dramskom pozorištu zavesa će se podići početkom oktobra, dok Pozorište na Terazijama i Zvezdara teatar još nisu objavili kada startuju sa redovnim repertoarom.
Inače, još od 1. septembra predstave se svako več igraju u privatnom pozorištu „Slavija“.
Do kraja ovog meseca na velikoj sceni JDP-a igraće se i nova predstava Andrićeve „Gospođice“, čija je premijera bila proletos, zatim Nušićeva komedija „Sumnjivo lice“ i drama istog autora „Tako je moralo biti“, komad Biljane Srbljanović „Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu) i autorski projekat Dina Mustafića „Rođeni u Yu“.
Scena „Ljuba Tadić“ biće i domaćin dve predstave – „Oluja“ i „Galeb“ koje su na programu 47. Bitefa.
U teatru „Bojan Stupica“ program počinje 19. septembra reprizom najnovije predstave JDP-a „Zločin i kazna“. Na repertoaru te scene narednih večeri biće i „Pokojnik“, „Samo neka bude lepo“, „Elijahova stolica“, „Histerija“ i „Hadersfild“.
U Ateljeu će se ovog meseca na velikoj sceni smenjivati, pored „Revizora“, predstave „Egzibicionista“, „Džepovi puni kamenja“, „Zoran Đinđić“, „Trst“.
Prva predstava na maloj sceni Ateljea „Petar Kralj“ najavljena je za 19. septembar – „Pomorandžina kora“ po tekstu Maje Pelević u režiji Gorana Markovića, a do kraja meseca slede „Posetilac“, „Čekaonica“, „Terapija“.

Povezana vest:  U Beogradu o Beogradu - "BG priče I-III"