Promo by Bojan CrnicBend Punčke poklanja debi album „Sunčano s povremenim naoblakom“

Bend Punčke vam poklanja debi album „Sunčano s povremenim naoblakom“, koji možete potpuno besplatno da preuzmete sa MTV sajtova od srede, 25. oktobra.
Trio Punčke dolazi iz Vinkovaca i Novske i osnovan je 2007. godine. U početku je bend imao čak šest članica, ali krajem 2009. vraćaju se tročlanoj postavi koju čine Lucija Ivšić (vokal/gitara), Ena Baćanović – Ruby (bubnjevi) i Anja Tkalec (bas gitara). Kako ne žele da se ograniče na samo jedan muzički pravac, Punčke danas u svojim pesmama kombinuju različite uticaje i stvaraju drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primesama Nirvane, Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih. Kako je u srpskom „Novom Magazinu“ rečeno: „…Ove mlade dame su spojile „The White Stripes“ minimalizam, vokalno suglasje, iskrenost i direktnost u liričkom inspirativnom ključu! Sasvim dovoljno reprezentativno i dobro!“.
Sa svojim energičnim i žestokim nastupima, Punčke su uspele da skupe brojnu publiku i fanove i dosad iza sebe imaju preko 200 održanih nastupa na prostorima bivše Jugoslavije i šire, a možda je najbitnije spomenuti ulazak u finale 4. Jelen Demofesta u Banja Luci gde su Punčke ušle u konkurenciju 12 najboljih bendova regije, a devojke su još nastupale na INmusic-u 2012.godine i na Terraneo festivalu 2013. godine.
Ove godine je izašao dokumentarni film o Punčkama pod nazivom „Punčke“ (Filip Meštrović, Marinko Marinkić) koji se prikazuje na brojnim hrvatskim i evropskim filmskim festivalima i doživljava pozitivne kritike.
Punčke su do sada objavile demo „Robot Koji Hekla“ (2010.) i EP „Mehanizmi Obrane“ (2012.), a svoj prvi studijski album pod nazivom „Sunčano s povremenom naoblakom,“ koji je snimljen u zagrebačkom studiju Kramasonik pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, poklanjaju posetiocima MTV sajtova, ali će ujedno moći da se kupiti na svim njihovim koncertima i putem narudžbe na njihovim web stranicama.

Povezana vest:  Trostruki trijumf Bajage u Zagrebu, slede Dubrovnik, London...