sletanje na cilj vrsacNOVI DRŽAVNI PRVAK U PRECIZNOM SLETANJU PARAGLAJDEROM

Dragan Popov iz Paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca poneo je titulu ovogodišnjeg državnog prvaka u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje. Drugo mesto je zauzeo Goran Đurković iz istog kluba, dok je treće mesto osvojila Milica Marinković iz Aerokluba „Aero-Edu“ iz Beograda.
U okviru Državnog prvenstva učestvovalo je ukupno 22 takmičara iz devet klubova. Pored najboljih pojedinaca, proglašene su i najbolje ekipe, dok je ženska kategorija nevažeća zbog malog broja takmičarki. U ekipnom plasmanu, prvo mesto je osvojio SPK „Berkut“ iz Vršca (Dragan Popov, Goran Đurković, Tamara Kostić, Dragomir Milićević, Goran Milojković). Drugoplasiran je Aeroklub „Delta“ Kanjiža (Dejan Valek, Ivan Pavlov, Aleksandar Capko, Robert Cincik, Mikloš Onodi, Denis Salai), dok je na trećem mestu Klub slobodnog letenja „Ares“ iz Beograda (Jovan Novak, Darko Pantić).
U okviru Svetskog kupa i Predevropskog prvenstva, od ukupno 51 takmičara, najbolji u generalnom plasmanu je bio Matjaž Sluga iz Slovenije, drugo mesto je osvojio Matjaž Ferarič, takođe iz Slovenije i treće mesto je pripalo Valeriju Tzvetanovom iz Bugarske. Naš najbolje plasirani takmičar je bio Dragan Popov na šestom mestu. U ženskoj kategoriji prvo mesto je osvojila Rimante Verbylaite iz Litvanije, drugo mesto Milica Marinković iz Srbije i treće mesto Andriana Lis iz Indonezije.
Državno prvenstvo je održano u neposrednoj organizaciji SPK „Berkut“ iz Vršca. U isto vreme i na istom mestu održano je i 4. kolo svetskog kupa, nakon koga sledi pretposlednje takmičenje u svetskom kupu 27. septembra u Rumuniji, pred finale u Maleziji 16. oktobra, kao i Predevropsko prvenstvo – test takmičenje za Evropsko prvenstvo koje će sledeće godine biti održano u Srbiji. Time je Otvoreno prvenstvo Vršca „Vršac Open“ okupilo preko 50 takmičara na nacionalnom takmičenju i u okviru međunarodnih takmičenja, koji su imali priliku da uživaju u letenju sa poletišta kod Vršačke kule pred završetak sezone.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Pionir na fajnal foru Lige šampiona