Stevie Wonder 2013Stivi Vonder u Sentral parku u Njujorku

Poznati američki pevač Stivi Vonder nastupio je kasno sinoć u njujorškom Sentral parku pred nekoliko hiljada obožavalaca i nekoliko svetskih lidera, koji su zajedno pevali njegove pesme o okončavanju siromaštva u celom svetu.
Na festivalu (Global Citizen Festival), frontmen irske rok grupe U2 Bono je imao vatreni nastup najavljujući Vondera, koji je drugi put održava koncert na ovom festivalu. Vonder je pozdravio publiku koja je pevala zajedno s njim njegove pesme, između ostalih, „Supertition“ i „Isn’t She Lovely“.
-Ovo je globalna proslava. Iskorenićemo užasno siromaštvo u svetu – uzviknuo je Vonder, koji je i ambasador mira UN.
Ovaj festival u Njujorku održava se za vreme zasedanja Generalne skupštine UN.
Neki obožavaoci su dobili besplatne karte jer su kao volonteri radili na iskorenjivanju siromaštva u svetu. Na koncertu su bili i generalni sekretar UN Ban Ki Mun i predsednica Liberije Elen Džonson Sirlif.
Vonder je pevao „Signed, Sealed, Delivered I’m Yours’, kada je cela publika pevala s njim. Pevao je pesmu Džona Lenona „Imagine“, pozivajući publiku da u svojim državama lobiraju za donošenje zakona protiv oružja. „To je to, hoćete još“, uzviknuo je na kraju koncerta.
Na petočasovnom koncertu, posle Vondera nastupili su Kings of Leon, Ališa Kiz i poznati gitarista Džona Majers.
Prošle godine su nastupali Nil Jang, Fu Fajters i Blek Kiz. Organizatori festivala su naveli da su skupili 1,3 milijardi dolara prošle godine za pomoć za iskorenjivanje siromaštva u svetu.

Povezana vest:  EUROSONG 2012, Nina Badrić predstavlja Hrvatsku sa pesmom Nebo