super_natural_1Supernatural festival kod Hajdučke česme 25, april – Recikliraj i uđi na festival BESPLATNO
SUPERNATURAL FESTIVAL biće održan 25.aprila kod Hajdučke česme u Košutnjaku. Festival koji slavi Dan Planete, kao i svake godine, održava se preko dana i spaja ekologiju sa zabavom, tako da će posetioci moći da uživaju u čistom vazduhu, suncu, zelenilu i muzici. Glavne zvezde festivala biće bend Zion train. Među učesnicima festivala biće i blues gitarista Adam Rafferty, Darkwood dub, Svi na pod, kao i japanski dram’en’bejs di-džejevi Aki i Yuuki.
Besplatne karte za festival koji slavi Dan Planete dobiće svi koji dođu na Trg Nikole Pašića 16. 17. ili 18. aprila i ponesu sa sobom tri plastične flaše, tri limenke i tri časopisa, dnevne novine ili kartona.  Dečiji program na Supernatural festivalu počinje u 10 sati ujutru, a za ostale od 14 sati. Ulaz za decu je besplatan, a oni koji ne budu reciklirali, moćiće da kupe karte na dan održavanja festivala, ispred ulaza, po ceni od 300 dinara.
Glavne zvezde SUPERNATURALA su Zion Train – pioniri i neosporni lideri u dub/dance žanru poslednjih dvadeset godina. Spadaju među najbolje žive dub izvođače na Planeti kao zagovornici live dub performansa spajajući akustične instrumente i vokale na mestu. Zion Train su, bez sumnje, među najplodonosnijim autorima današnjice sa neverovatnom količinom snimljenog materijala, velikim brojem gostujućih produkcija, remiksa i kolaboracija.
Darkwood dub, jedan od najbitnijih i najuticajnijih bendova na Ex YU sceni nastupiće na Biodiesel stageu. Iza ovog benda je sedam albuma i 22 godine na sceni, a još od prvog albuma,  Paramparčad, Darkwoodi su postali najpopularniji andergraund bend u Beogradu.  Tokom prvih nekoliko godina, bend je eksperimentisao, fuzionišući rege i dab sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima. Na drugom albumu po prvi put uključuju savremene muzičke tehnologije koje od tog trenutka postaju integralni deo zvuka benda
Sedmočlani bend Svi na pod, prema rečima kritičara, zajedno sa još nekoliko novih beogradskih bendova, formira novu srpsku pop scenu. Mnogi već znaju njihove hitove „Afrikanac u Beogradu“, „Mustafa“, „Bugivugi“ i „Ćao Nevena” iako će oni prvi album izdati tek na jesen.
Među učesnicima festivala naćiće se i blues gitarista Adam Rafferty, kao i japanski dram’en’bejs di-džejevi Aki i Yuuki.
Festival će imati dva stage-a: Biodiesel Stage, gde će nastupiti Zion Train, Darkwoodi, Svi na pod, dj-evi aki & yuuki mc, Adam Rafferty, dJ Brka, Naked, Jasna Jovićević Improv Kolektiv i mnogi drugi i Disko livadu – gde će muziku puštati dj Ewox, Peppe, Braca Burazeri, Alex Monster, Felony Flats, DjurDJa.
Dečiji program u kom učestvuju Minja Subota, Dobrica Erić i Dečji hor „Čarolija“ – namenjen je najmlađima i počinje u 10 sati na Biodiesel stage-u.
SUPERNATURAL FESTIVAL je osnovan je 2007. godine s cilem da kroz ekološke radionice, muziku, boravak u prirodi, druženje i umetnost, podigne ekološku svest mladih ljudi u Srbiji.Teme ovogodišnjeg festivala su zelena arhitektura, organska ishrana i reciklaža. Prošle godine je Supernatural prikupio preko 150.000 limenki i flaša, što je činilo preko 2 tone recikliranog komunalnog otpada.
Organska pijaca na festivalu
SUPERNATURAL od ove godine uvodi novitet – organsku pijacu na festivalu! Sa idejom da promoviše i edukuje građane o važnosti zdrave ishrane, SUPERNATURAL pokret želi da podstakne i promoviše zdravu hranu kao i da ukaže na  loše navike u ishrani, prvenstveno junk food. Snežana Jandrlić – Sneška, borac za organsku Srbiju će ponuditi posetiocima festivala najčistije i najzdravije rotkvice, zelenu salatu, jabuke… a kuvaćemo i organski pasulj. Kao i prošle godine, svi gosti SUPERNATURAL festivala imaće priliku da uživaju u šarolikom izboru Sneškinih organskih sendviča. Pored toga, gosti ovogodišnjeg Supernatural Festivala biće beogradske pijace kao i Slow Food vodeća svetska organizacija sa sedištem u Italiji koja se bavi popularizacijom organske hrane i zdravim aspektima ljudske ishrane. Bon Appetit.
Povezana vest:  Marija Šerifović 14. decembra u Pozorištu na Terazijama?