Frajle dobijaju Runjicevog galebaThe Frajle u Splitu nagrađene prestižnim priznanjem »Runjićev galeb«

Ženski vokalni kvartet ‘The Frajle’ iz Novog Sada dobitnik je priznanja „Runjićev galeb“ na 9. Runjićevim večerima koje su održane u punoj dvorani splitskog pozorišta. Nagrada Frajlama dodeljena je za izvandrednu interpretaciju pesama „Meni trebaš ti“ i „Našoj ljubavi je kraj“ i doprinos muzici, a priznanje im je uručio gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.
-Ovo priznanje nam mnogo znači jer dolazi iz grada muzike. Bilo je veliko zadovoljstvo družiti se sa muzičarima iz regiona, dok je uvek posebna čast biti u društvu Olivera Dragojevića sa kojim smo se i našalile na temu „Galeba“. On je predložio da od „Galeba“ svaka uzme po krilo ili batak, ali smo se na kraju ipak dogovorile da ga sebično čuvamo i posebno izložimo kao jednu od najznačajnijih nagrada do sada – ističu Frajle.
Zdenko Runjić je bio jedan od najvećih hrvatskih kompozitora zabavne muzike čiji opus obuhvata više od 700 hitova. Runjićeve večeri se održavaju njemu u čast i postale su tradicionalna manifestacija koja okuplja eminentna imena regionalne muzičke scene. Važnost festivala oslikava i činjenica da je gost na Runjićevim večerima bio i predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, velikan Oliver Dragojević, dok je za kompletan aranžman bio zadužen Ante Gelo.
-Vredno radimo na tome da se naša muzika čuje u celom regionu te nas neizmerno raduje činjenica da smo u Srbiji nagrađene za „Najslušaniju pesmu u 2012. godini“, u Banja Luci „Oskarom popularnosti“, u Splitu „Runjićevim galebom“ i u Skoplju „Zlatnom bubamarom – zaključuju Frajle.
Premijera novog spota grupe Frajle za pesmu „Pare vole me“ najavljena je za 21. oktobar.

Povezana vest:  DIAVO izlazi sutra