Otvaranje Coca-Cola teretane na otvorenom PirotOtvorena Coca-Cola teretana u Pirotu

U Pirotu je otvorena jedna od 45 teretana na otvorenom koje Coca-Cola sistem poklanja gradovima i opštinama širom Srbije, a povodom obeležavanja četiri i po decenije od početka proizvodnje čuvenog svetskog napitka u našoj zemlji. Teretana je smeštena na Omladinskom stadionu gde će od sada svi građani moći da vežbaju na otvorenom.
U toku kampanje „45 godina u Srbiji“ tokom dva meseca glasanja, sve opštine i gradovi u Srbiji mogli su da glasaju da baš njihovo mesto dobije Coca-Cola aktivnu zonu. Koliko je aktivan način života važan građanima, dokazuje i činjenica da je na konkurs stiglo više od 1,7 miliona glasova. Građani Pirota uložili su ogroman napor, energiju i na interesantne načine motivisali svoje sugrađane da se uključe u kampanju. Za opštinu Pirot stiglo je više od 30 hiljada glasova, te su tako sami građani svojim angažovanjem osvojili Coca-Cola aktivnu zonu za svoje mesto.
„Ovom prilikom bih da izrazim zahvalnost na ideji i inicijativi, kao i zadovoljstvo zbog složne podrške koju su naši građani realizovali, kroz veliki broj glasova, kako bi Pirot bila jedna od 45 opština koja će dobiti Coca Cola teretanu na otvorenom. Naša opština promoviše između ostalog i sport i slobodno možemo reći da su naši sportisti brend Pirota. Našim profesionalnim, ali i rekreativnim sportistima prijaće što mogu deo dana da provedu jačajući svoj duh i zdravlje, upravo na ovakvom objektu na otvorenom“, izjavio je Аlеksаndаr Ćirić, zаmеnik prеdsеdnikа SО Pirоt.
„Ove godine Coca-Cola sistem proslavlja 45 godina uspeha na ovom tržištu. Za to vreme postigli smo značajne rezultate na koje smo ponosni. Izrasli smo u jedan od najvećih poslovnih sistema u zemlji, i značajno doprinosimo privredi i društvu. Svakodnevno osvežavamo potrošače širom zemlje i regiona, širimo optimizam i želimo da donesemo pozitivne promene društvu uz nesebično angažovanje i podršku naših partnera. Verujemo da samo udruženim snagama poslovnog, javnog i privatnog sektora možemo napraviti korenite promene na bolje u društvu. Savremen tempo života doneo nam je i promene, te se danas kao civilizacija sve manje krećemo. Zato želimo da snagom čuvenog i omiljenog svetskog brenda, kao što je Coca-Cola, nastavimo da sprovodimo mnogobrojne dugoročne projekte i inicijative kojima promovišemo značaj fizičke aktivnosti i aktivnog načina života. Zato smo upravo u godini našeg jubileja u Srbiji želeli da uradimo nešto veliko u ovoj važnoj oblasti i u našoj zemlji, i postavimo 45 aktivnih zona širom Srbije. Sigurni smo da će ova Coca-Cola aktivna zona biti omiljeno mesto okupljanja pirotskih sportista i rekreativaca, te pozivamo sve da je aktivno koriste, ali i čuvaju, i da pozovu porodicu i prijatelje da učine isto“, izjavio je Miloš Blagojević, predstavnik Coca-Cola sistema.
Projekat „45 godina u Srbiji“ je realizovan u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta. Coca-Cola aktivna zona u Pirotu jedna je od deset teretana na otvorenom koje će biti postavljene do kraja godine, dok će se preostalih 35 izgraditi do maja 2014. godine.

Povezana vest:  Velika akcija uDOMljavanja - USVOJI KUĆNOG LJUBIMCA!