exit-2013EXIT festival nominovan za najbolji evropski festival

EXIT festival je i ove godine nominovan za najbolji evropski festival u okviru European festival awards, najznajčajnijeg evropskog festivalskog priznanja.
EXIT je jedini festival iz regiona Balkana koji je nominovan u najprestižnijoj kategoriji velikih festivala „Major Festivals“, u kojoj su svi najbolji i najveći evropski festivali kao što su Tomorrowland, Roskilde i drugi. Ovo je šesta po redu nominacija za EXIT, koji svake godine publika izglasa u krug 10 najboljih evropskih festivala.
Ako želite da se EXIT festival i ove godine nađe među 10 najboljih evropskih festivala, svoj glas za vodeći domaći festival možete dati ovde, i kao nagradu osvojiti ulaznice za neke od najboljih evropskih festivala. Pored vrednih nagrada, svojim glasom podržaćete da EXIT 2014 bude još bolji, jer stalno prisustvo u evropskom vrhu još više podiže ugled festivala i dodatno povećava kvalitet izvođača koji će nastupiti iduće godine na Petrovaradinskog tvrđavi.
EXIT je jedini festival iz Srbije nominovan za ovu prestižnu nagradu. Pozivamo sve ljubitelje festivala i sve one koji žele da ovaj festival bude jedan od najboljih u Evropi da glasaju za EXIT i time još jednom pokažemo da naša zemlja ima puno lepih i pozitivnih slika koje može da podeli sa celim svetom.
European festival awards organizuje najznajčajnija evropska festivalska organizacija – Yourope. Više od 300 festivala iz 32 evropske zemlje boriće se za titulu najboljeg evropskog festivala, a pobednika odlučuje kombinacija glasova publike i stručnog žirija. Prošle godine preko 500.000 fanova je glasalo za svoje omiljene festivale. Glasanje traje do kraja oktobra.
Pored ovog priznanja, EXIT je nominovan i za drugu prestižnu evropsku festivalsku nagradu – UK festival awards, kao najbolji festival van Velike Britanije. Pored EXITa, i Love fest iz Vrnjačke Banje je nominovan u ovoj kategoriji. EXIT je 2007. osvojio ovu nagradu, a svoj glas za EXIT možete dati ovde.
EXIT festival postoji već 13 godina i kroz kapije tvrđave tokom ovih godina prošlo je više od 30 hiljada izvođača i preko 2 miliona posetioca. Najveći svetski mediji poput CNN, BBC, Guardian i drugi redovno proglašavaju EXIT za jedan od najznajčajnijih svetskih muzičkih festivala.
EXIT 2013 ostaće zapamćen kao jedno od najboljih izdanja festivala u njegovoj istoriji. Oboreni su brojni rekordi, kao što je ukupna poseta, poseta glavnoj bini i Dance areni, poseta sajtu exitfest.org i mnogi drugi. Posebnu značaj uspehu EXITa doprinosi i činjenica da dok su mnogi najveći evropski festivali doživeli pad posete u ovoj godini, broj publike na EXITu u 2013. povećan je za 40% u odnosu na 2012. godinu.

Povezana vest:  Ana Nikolić sekla rođendansku tortu Stadiona