jazz-2013-logoOslikavanje 3D trotoar slike ispred Doma omladine Beograda povodom 29. Beogradskog džez festivala

U ponedeljak, 14. septembra od 12 časova na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda, prisustvujte jedinstvenom umetničkom performansu povodom 29. Beogradskog džez festivala!
Prvi i jedini 3D ulični umetnik (street artist) u Srbiji, Milivoj Kostić Kole uživo će na betonu ispred Doma omladine oslikati 3D trotoar sliku – „Džez anamorfoza“, kao svojevrsnu najavu za predstojeći 29. Beogradski džez festival.
3D ulična umetnost (street art) je u svetu veoma popularan umetnički pravac. Na trgovima Njujorka i najvećih glavnih Evropskih gradova stvaraju se veoma realistični prikazi koji publiku ostavljaju bez daha, a „Džez anamorfoza“ jedna je od prvih u svetu na temu džeza i prva promotivna 3D trotoar slika u Srbiji, kojom Beograd ulazi na mapu 3D street dešavanja.
Milivoj Kostić specijalizovao se za stvaranje 3D trotoar slika za festivale, gradske događaje i promocije, njegovi radovi su originalni, deluju impresivno i moćno, a svi koji dođu na plato ispred Doma omladine Beograda će moći uživo da vide njegovu percepciju džeza.
Beogradski džez festival u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda, u svom 29. izdanju predstavlja Sva lica džeza – velikane savremene džez scene – od 24. do 28. oktobra 2013. godine. Na više od 15 koncerata nastupiće najaktuelniji džez umetnici iz zemlje i sveta. Na otvaranju u Sava Centru, premijerno u Srbiji će nastupiti Kasandra Vilson, jedna od najboljihh džez umetnica današnjice, kao i Big Band RTS-a koji slavi 65. rođendan. U Domu omladine Beograda publika će slušati koncerte legendarnog Li Konica, kao i nove zvezde džeza Vidžej Ajera, duo Petrela i Gvidi, Ronin i Lars Danijelsona. Publici će se predstaviti i posebno naručen festivalski projekat Ane Sofrenović, a uživaće i uz zvuke domaćih bendova Ejot i Fiš in ojl.
Milivoj Kostić je rođen 1971. godine u Valjevu. Živi i radi u Novom Sadu kao profesor primenjenih umetnosti, autor je nekoliko knjiga. Profesionalni je likovni umetnik, akademski slikar, koji se specijalizovao za stvaranje 3D trotoar slika. Sarađuje, između ostalih i sa veteranima 3D pokreta – Metju Mejom, grupom Amsterdam Anamorfik Art, te sa ekipom umetnika iz Sarajeva okupljenih oko projekta Beton Fest. Njegove upečatljive 3D iluzije ohrabriće publiku da uđe u interakciju sa odabranom temom, često se fotografišući sa slikom u nastajanju. Fotografisanje publike tokom rada i zatim deljenje digitalnog zapisa putem interaktivnih medija i društvenih mreža su najbrži način da se događaj proširi širom planete, što i doprinosi tolikoj popularnosti ovog vida umetnosti širom sveta. Učešćem publike osnovni događaj pretvara se u svojevrsni ulični performans.

Povezana vest:  Atraktivni DJ-ejevi na Sexy Summer Beach festivalu u Puli