Damir Imamovic 1UZBUDLJIVA MUZIČKA JESEN U MIKSER HOUSEU

Do kraja novembra Mikser House tim će spojiti na jednom mestu vrhunske muzičare, legende klabinga, priznate kolekcionare ploča, producente i zvezde plesnih podijuma u usponu. Među njima će se naći: legendarni italijanski DJ Daniele Baldelli, Jeremy Underground Paris, čovek sa reputacijom odličnog selektora sa jakim muzičkim identitietom, aktuelni projekat OK World poznatog norveškog pijaniste Bugija Veseltofta, koji će jedan od svojih ekskluzivnih pet koncerata održati upravo u Mikser Houseu, dok će u susret festivalu Sarajevo, ljubavi moja, nastupiti Damir Imamović Sevdah Takht.
Prvi događaj iz ovog ciklusa je već 25. oktobra kada u Mikser Houseu nastupa legendarni italijanski DJ Danijel Baldeli (Daniele Baldelli), rodonačelnik kozmik disko zvuka, disk džokej iz vremena kada je ovaj termin bio tek u povoju. Baldeli nastupa u okviru novog klupskog koncepta – Mikser Not Mikser i obećava disko veče za pamćenje. Baldelijev nastup je ujedno i žurka povodom otvaranja Belgrade Fashion Weeka.
Samo nedelju dana kasnije, 1. novembra, pod istom etiketom – Mikser Not Mikser – nastupa Jeremy Underground Paris (My Love Is Underground). Džeremi je već bio gost Beograda u maju ove godine i tom prilikom priredio spektakularnu zabavu na brodu 20/44. Sa reputacijom odličnog selektora sa jakim muzičkim identitietom Underground Paris putuje sa svojom torbom punom ploča nastupajući širom sveta i nesebično deleći sa publikom ljubav prema muzici. Autentičnost i posvećenost lansirali su ga u svet internacionalnog klabinga.
Ekskluziva kakva nije viđena u Beogradu, jedan od samo pet ovogodišnjih nastupa čuvenog norveškog pijaniste Bugija Veseltofta (Bugge Wesseltoft) sa aktuelnim projektom OK World dogodiće se upravo u Mikser House-u u sredu 6. novembra. OK World je eklektičan muzički projekat i nije definisan određenim muzičkim stilom. Publika će čuti džez i bitove elektronske muzike, elemente klasične muzike Indije, arapsku darabuku i afričke bubnjeve. Produkciju koncerta namenjenog probirljivim sladokuscima koji traže poseban povod za izlazak potpisuju Mikser House i Multikultivator.
U susret festivalu Sarajevo, ljubavi moja (28-30. novembar) Mikser House predstavlja još jedan izuzetan koncert. U utorak 19. novembra nakon više od godinu i po dana Damir Imamović ponovo nastupa u Beogradu. Aktuelni Sevdah Takht Damira Imamovića poziva se na tradiciju bendova koji prelaze granice trenutno aktuelnih žanrova i uče iz različitih tradicija. Nakon dva uspešna CD-a sa Damir Imamović Triom, kao i dva solo CD-a, Imamović sa svojim novim bendom pravi iskorak u jednom novom shvatanju sevdaha kao muzičkog žanra koji se zasniva na neprestanom učenju i istraživanju. Pored Damira Imamovića, Sevdah Takht čine Nenad Kovačić iz Zagreba i Ivan Mihajlović iz Beograda.
Karte za navedene muzičke događaje se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Ulaznice u pretprodaji se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara za nastup Danijela Baldelija i Jeremy Underground Paris, dok će za nastup OK Worlda biti 750 dinara u pretprodaji i 950 na ulazu. Karte za koncert Sevdah Takht Damira Imamovića su u pretprodaji 600, a na ulazu će biti 800 dinara.

Povezana vest:  Škrtice oduševile novinare i prijatelje