Fernando Torres crveni karton

LIGA ŠAMPIONA

Grupa E: Čelsi ubedljiv, remi u Bukureštu

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras ekipu Šalkea u Gelzenkirhenu sa 3:0, dok su Steaua i Bezel podelili bodove u trećem kolu Grupe E Lige šampiona. Dvostruki strelac u meču u Nemačkoj, u kojoj je Čelsi dominirao od početka, bio je Fernando Tores, dok je treći gol postigao Eden Azar.
Tores se prvi put upisao u strelce već u petom minutu meča. Posle kornera s leve strane srpski reprezentativac Branislav Ivanović je bio najviši u skoku na prvoj stativi, skrenuo je loptu do Toresa kojem nije bilo teško da smesti loptu u gol. 
Drugi gol Čelsi, odnosno Tores je postigao u 69. minutu. Eden Azar je ukrao loptu igračima Šalkea na svojoj polovini, dodao je do Oskara koji je istrčao kontranaoad i ubacio u šesnaesterac do Toresa, koji je još jednom lako savladao Hildenbranda. 
Šalke je u finišu meča krenuo na sve ili ništa, što je Čelsi iskoristio da još jednom zatrese mrežu domaće ekipe. U trenutku kada su svi fudbaleri bili na polovini Čelsija, gosti su izveli odličan kontranapad koji je golom završio Azar u 87. minutu. 
U drugom meču Grupe E Steaua i Bazel su podelili bodove u Bukureštu, a domaća ekipa je do boda stigla dva minuta pre kraja meča. Gosti su poveli lepim golom Marsela Dijaza u 48. minutu, a izjednačio je Leandro Tatu u 88. minutu. 

Povezana vest:  Mažić sudi meč Barselona - Spartak Moskva