Metallica Nuremburg bbgunsm

„Metalika“ priprema koncert na Antarktiku


Američka hevi metal grupa „Metalika“ najavila je da će održati koncert na Antarktiku, ali da će nastup biti izveden bez pojačala. 
-Nakon 30 godina provedenih kao bend, imali smo neverovatnu sreću da posetimo gotovo svaki kutak na zemlji, osim jednog“, naveli su juče članovi benda na svom vebsajtu. 
„To će se sada promeniti, budući da se pripremamo da otputujemo na Antarktik, jedini kontinent na kome Metalika do sada nikada nije zasvirala – navedeno je u saopštenju. 
Kako prenosi AFP, koncert će biti održan 8. decembra u blizini heliodroma, u kupoli argentinske baze Karlini. Ono što ovaj nastup odvaja od uobičajenih je činjenica da će publika moći da ga čuje pomoću slušalica, bez pojačala. Prisustvo na ovom koncertu „na ledu“ biće moguće obezbediti putem nagradne igre koju će Koka Kola organizovati krajem meseca u Argentini, Čileu, Kolumbiji, Kostariki i Meksiku. 
Prema pisanju časopisa „Rolingston“, koncert Metalike će biti drugi ovakav događaj na Antarktiku.
Prvi nastup na najhladnijem mestu na Zemlji imao je 2007. indi rok sastav Nunatak, koji su činili istraživači koji se bave proučavanjem klimatskih promena. 

Povezana vest:  Nišville aprila u Briselu