Brand New HeaviesBrand New Heavies u Beogradu

Legendarni britanski bend Brand New Heavies, pioniri londonske, ali i svetske acid-jazz scene, nastupiće u subotu, 2. novembra na ekskluzivnoj svirci u beogradskom klubu Promenada.
Brand New Heavies muzički kritičari nazivaju „britanskom muzičkom institucijom“, a priliku da čuje njihov jedinstveni miks džeza, fanka i soula, koji traje više od dve decenije, ovoga puta imaće odabrana publika. Bend koji obično nastupa pred hiljadama ljudi, u Beogradu se odlučio za intimni klupski nastup.
Brand New Heavies oformljeni su 1985. godine u predgrađu Londona. Od klupskog benda postali su predvodnici nove, accid-jazz scene koja je ubrzo osvojila svet početkom 90-ih godina. Čak 16 njihovih pesama, od kojih su najpoznatije „Dream on Dreamer“, „You’ve Got a Friend“, i „Sometimes“ našlo je svoje mesto na američkoj i britanskoj „Top 40″ listi.
Predvođeni novom pevačicom benda, harizmatičnom Dawn Joseph, promovisaće, osim planetarnih hitova i 11. studijski album „Forward“, koji su objavili ove godine, nakon sedmogodišnje studijske pauze.

Povezana vest:  Prins posedovao zlatne poluge vredne više 800.000 dolara