Roger-WatersRodžer Voters na turneji povodom 30 godina albuma The Wall
Basista „Pink Flojda“ (Floyd) Rodžer Voters (Roger Waters) krenuće na jesen na turneju kojom će obeležiti 30 godina od pojave legendarnog albuma „The Wall“.
Voters će na turneji izvoditi muziku sa konceptualnog albuma, uz novu scenografiju kako bi priča – labavo zasnovana na njegovom životu – doprla do mlađe publike.
-Za 30 neobičnih godina od kada sam prvi put izveo ovaj album, on je za mene dobio neka nova značenja – kazao je u intervjuu suosnivač, basista i autor pesama „Pink Flojda“.
-Pre 30 godina, kada sam bio pomalo ljut i ne baš mladić, došao sam u odbrambenu poziciju pošto su me stvari plašile i shvatio sam da u toj ličnoj priči možda negde skrivena, poštoji alegorija za opštije teme, političke i društvene teme – kazao je muzičar.
-Iz tog razloga odlučio sam da ću pokušati da to izvedem na novi način, uz neke stvari koje smo koristili i pre mnogo godina – dodao je.
Ipak, Voters je kazao da njegovi nastupi neće biti samo imitacija nekadašnjih koncerata „Pink Flojda“, već da će na njima koristiti modernu tehnologiju koja će mu omogućiti efekte o kojima je 1980-ih i 1990-ih godina samo mogao da sanja.
Severnoamerička turneja počeće 15. septembra u Torontu i trajaće do nastupa u Anahajmu u Kaliforniji 15. decembra, nakon čega će uslediti evropski deo turneje.
Voters je kazao da će to za njega biti verovatno kraj živih nastupa.
-Više nisam tako mlad. Ja nisam kao Bi-Bi King (B.) ili Madi Voters (Muddy Waters). Moj prijatelj Erik Klepton (Eric Clapton)… on će svirati gitaru i biće na sceni dok ne umre, jer je to ono što on radi – kazao je 66-godišnji muzičar.
-Nisam veliki pevač niti instrumentalista ili šta god, ali još imam vatre u stomaku i nešto da kažem. U sebi imam labudovu pesmu i mislim da će ovo verovatno biti ona – zaključio je.
Povezana vest:  Šakira ostavila Pikea jer je varao s mlađom devojkom