Samuel_Eto_InterEto:  Želimo napisati istoriju u meču protiv Barselone

 

Posle pobede nad Juventusom od 2:0 u prvoj utakmici 34. kola italijanskog fudbalskog prvenstva, Inter je, barem na kratko, preuzeo vrh tabele u Seriji A a fudbaleri Intera misli su okrenuli ka polufinalu Lige šampiona.

U utorak će ekipa Žoze Murinja imati veliki test, dvoboj sa braniocom titule, timom Barselone. Posebno bi u tom susretu trebalo biti inspirisan Samjuel Eto, nekadašnji napadač Katalonaca, a trenutano na radu u sastavu italijanskog kluba.

Povezana vest:  Murinjo: Benzema i Iguain neće početi zajedno El Clasico

Pre nego što je najavio susret koji će se igrati u utorak, kamerunski napadač osvrnuo se na pobedu izborenu protiv torinskoga kluba. Stigli su do nje Neroazuri sjajnim pogotkom Maikona, a potvrdio ju je Eto u sudijskoj nadoknadi meča koju je Inter rešio u svoju korist uz igrača više na terenu (u 37. isključen Sisoko).

-Najvažnija je bila pobeda, a do nje smo došli. Drago mi je što sam postigao gol, ali moram reći da je Maikonov pogodak, po meni, najlepši ove sezone. Takođe, naglasio bih da smo pokazali da imamo srca i snage. Do kraja sezone nije ostalo mnogo utakmica i mi se moramo boriti do samoga kraja kako bismo uzeli titulu prvaka. Verujem da smo za to sposobni – rekao je Eto čija ekipa sada ima dva boda više od drugoplasirane Rome koja tek treba da igra gradski derbi protiv Lacija.

Povezana vest:  Milošević: Nikolić postavio visoke standarde u Radu

Sledeći zadatak koji Interu sledi je duel na San Siru protiv Barselone.

-U tu utakmicu treba ući mudro, jer takvi dueli se, pre svega, odlučuju glavom. Hoću li slaviti kada posignem gol Barseloni? Na San Siru svakako da, ali na Kamp Nou to neću učiniti iz poštovanja zbog navijača koji su nekad i za mene navijali – rekao je Eto i dodao:

Povezana vest:  Mediji: Barselona želi Tomasa Milera

-Barselona je najjača ekipa sveta, ali svaka utakmica nudi šansu, a mi želimo ispisati istoriju.