gaga artpopo

Album Lady Gage „ARTPOP“ je zvanično digitalno objavljen u Srbiji!

Nakon dve i po godine, pred nama je novi studijski album Lady Gage – „ARTPOP“.

Kako je sve počelo?

Teško je poverovati da je prošlo pet godina od kako nam je Lady Gaga prvi put pokazala svoj „Poker Face“ sa super uspešnog debi albuma „The Fame“ i potpuno promenila pop muziku i industriju kakvu poznajemo. Godinu dana kasnije usledilo je reizdanje, „The Fame Monster“, sa koga pamtimo „Bad Romance“, „Telephone ft. Beyonce“ i „Alejandro“. U međuvremenu je utemeljena i jedna od najvećih fan grupa nekog izvođača na svetu: „Little Monsters“ (Mali Monstrumi) sa kojima Lady Gaga svakodnevno komunicira putem društvenih mreža.
Milionski pregledi spotova na Youtube-u, izvanredan glas, spektakularni nastupi, kostimi, koreografije i Mali Monstrumi su učvrstili njenu slavu i talenat na drugom studijskom albumu „Born This Way“ (2011.) sa koga pored istoimenog singla i dalje pevušimo „Judas“, „Marry The Night“, „The Edge Of Glory“ i mnoge druge.
Gaga je u slobodno vreme i filantrop, borac za ljudska prava, prava LGBT osoba, prava osoba sa invaliditetom i večiti ohrabrivač mladih (youth empowerment).

Povezana vest:  Dixon i Felver pozivaju na prvi Stereotip u Beogradu

ARTPOP

„ARTPOP“ je prvi put spomenut u avgustu prošle godine na instagramu, kada je Lady Gaga objavila fotografiju svoje nove tetovaže uz komentar: „Nova tetovaža – novi album“.
Od tog trenutka ARTPOP postaje opsesija i najveća želja svih muzičkih entuzijasta, malih monstruma i … cele planete!
Godinu dana kasnije, u avgustu 2013. godine, Lady Gaga objavljuje „Applause“ kao prvi singl sa dugoočekivanog studijskog izdanja.
„Give me the thing that I Love, I’ll turn the lights on,
Put your hands up – make them touch, touch.“
Od trenutka objave, singl je srušio sve svetske top liste. „Applause“ je već 11 nedelja jedan od najemitovanijih singlova na radio stanicama u Srbiji, i sve vreme među top #5 najslušanijih pesama na srpkom Deezer-u!
Interesantno je pomenuti da se „Applause“ može čuti i na srpskim radio stanicama koje u svom formatu ne emituju internacionalni repertoar – jer ipak to je Lady Gaga!
Lady Gaga je sa ovim singlom otvorila i MTV VMA nagrade u nastupu koji predstavlja kratku retrospektivu od „Poker Face“ početaka, pa do danas.
Drugi najavni singl „Do What U Want“ koji je nastao u kolaboraciji sa čuvenim R.Kelly-em je obišao planetu i liste proteklih nedelja. U ovom singlu Gaga poručuje pakosnim novinarima i „hejterima“:
„You can’t have my heart and you won’t use my mind but
do what u want with my body
You can’t stop my voice cuz u don’t own my life but
do what u want with my body, do what u want with my body… WORLD!“
Sa nastupom aktuelnog singla „Dope“ na dodeli prvih u istoriji YouTube muzičkih nagrada Gaga je pokazala i svoju emotivnu, krhku stranu.
Za američko tržište je izlazak albuma najavljen za ponedeljak (11.11.), dok je u Srbiji zvanično već od danas (08.11.) dostupan na muzičkom servisu Deezer – http://umusic.ly/Lady_GaGa_ARTPOP
Prepustite se u svet ARTPOP-a.

Povezana vest:  X FACTOR ADRIA, Amel Ćurić kao svetska zvezda!