plivanje fotoSjajan start “VELIKE NAGRADE SRBIJE – KUP ZRENJANIN 2013“

SERBIA GRAND PRIX – KUP ZRENJANIN 2013. u plivanju, koji se održava od 7. do 10. novembra na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, u okviru SRC ,,JUG“, počeo je više nego odlično, jer su svi posetioci kako na samom bazenu tako i pored kućnih kompijutera (ove godine po prvi put u mogućnosti su svi ljubitelji plivanja širom sveta da gledaju polufinala i finala uživo) da prisustvuju već prvog dana obaranju 16 nacionalnih rekorda!!!
Prvog dana Međunarodnog takmičenja Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2013. održana je Konferencija za medije kojoj su prisustvovali izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije gdin Damir Štajner, član gradskog veća zadužen za sport gđa Zlatana Ankić, predsednik Plivačkog saveza Srbije gdin Dragan Radosav i koordinator projekta “I JA ZNAM DA PLIVAM“ u saradnji sa Ministartsvom za omladinu i sport gdin Nikola Danev.
Prvog dana rekordi su se ređali kao na traci, a novi rekorderi Srbije postali su Barna Andrej na 50 slobodno (Kadeti), Savić Novak na 400 slobodno i 100 delfin (Mlađi pioniri), Lenđer Ivan (Seniori) i Vuk Čelić (Juniori) na 200 leđno, Đoković Uroš (Mlađi pioniri) na 50 prsno i 200 mešovito, Marković Mateja (Pioniri) na 50 prsno, Medić Mila (Kadeti) 50 prsno, Anja Crevar (Kadeti i Juniori) na 200 mešovito, Štafete 4x 50 slobodno – PK “Kikinda“ (Seniori – Udicki M, Perišić, Udicki B, Stojanović) i PK “Novi Sad“ (Kadeti – Miljanović, Urumović, Rašković, Mišić).
Učešće na takmičenju uzelo je 62 kluba iz Srbije, 6 reprezentacija i 12 zemalja okruženja (Austrija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Kazahstan, Makedonija, Rusija, Rumunija, Slovenija i Turska), što predstavlja najjače takmičenje organizovano do sada, čime je potvrđen kvalitet i tradicija ovog najznačajnijeg plivačkog takmičenja u regionu, a sada i šire.
Grad kraj Begeja za ovaj vikend posetiće više od hiljadu gostiju. Prepodnevni program kvalifikacija počinje u 10 časova, a popodnevna polifinala i finala predviđena su sa početkom u 18 časova.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP HOLANDIJA, Najdanovski šesta u finalu na 100 metara slobodno