jelensuperliga logo

Rad dočekuje Zvezdu, navijači u centru pažnje

Utakmicama 12. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, derbi će u nedelju na Vračaru odigrati Rad i Crvena zvezda, a taj duel proglašen je za utakmicu visokog rizika.
Nakon incidenata na prošlonedeljenom 145. „večitom“ derbiju i najavljenog obračuna države sa huliganima, pažnja javnosti biće usmerena na događaje na tribinama srpskih stadiona.
Rad već nekoliko godina mečeve sa Partizanom, Zvezdom i Novim Pazarom igra na stadionu Obilića na Vračara.
Ovaj put, međutim, dolazak na Vračar najavila je i grupa Junajted fors koja je do sada bojkotovala mečeve na ovom stadionu. Na drugoj strani, očekuje se dolazak velikog broja navijača Crvene zvezde.
Kada je u pitanju fudbalu, izabranici Slaviše Stojanovića za cilj imaju da savladaju Rad i tako „potvrde“ pobedu nad Partizanom koji im i dalje beži jedan bod.
Branilac titule, ekipa Partizana, na čijoj klupi je ipak „preživeo“ Vuk Rašović dočekaće Donji Srem na stadionu u Humskoj na kojem neće biti gledalaca.
Partizanov stadion suspendovan je zbog incidenata navijača na utakmici sa Zvezdom, a konačna odluka o kaznama povodom tog slučaja biće doneta 13. novembra.
Fudbaleri crno-belih moraće da se potrude da protiv Donjeg Srema dođu do pobede i makar malo poprave sliku sa „večitog“ derbija kada su delovali kao sve, samo ne kao šampioni Srbije.
Šansu iz prikrajka vrebaće Vojvodina koja u slučaju kiksa Partizana i Crvene zvezde može da izbije na prvu poziciju na tabeli.
Izabranici Marka Nikolića u Novom Sadu će dočekati ivanjički Javor na čiju klupu je, umesto Bogića Bogićevića, došao Predrag Ristanović.
Šampionat Srbije ove sezone je veoma izjednačen, a dokaz za to su i još tri ekipe koje se bore za sam vrh – niški Radnički, Jagodina i Čukarički.
Nišlije će na stadionu „Čair“ dočekati veoma solidnu ekipu Voždovca, ekipa Jagodine gostuje OFK Beogradu, dok će Čukarički odmeriti snage u Kragujevcu sa domaćim Radničkim.
Put za izlaz iz rezultatske krize tražiće ekipa Sloboda, koja će u Užicu dočekati kruševački Napredak, dok će se u duelu dva tima iz sredine tabele sastati Novi Pazar i Spartak iz Subotice.
Parovi 12. kola Superlige:
Sutra igraju:
Radnički Kragujevac – Čukarički (13.30), Novi Pazar – Spartak (13.30), Radnički Niš – Voždovac (13.30), OFK Beograd – Jagodina (13.30), Partizan – Donji Srem (17), Vojvodina – Javor (18).
U nedelju igraju Rad – Crvena zvezda (13).
TABELA: Partizan 21, Crvena zvezda 20, Vojvodina 20, Radnički Niš 18, Jagodina 18, Čukarički 18, Novi Pazar 17, Spartak 17, itd.

Povezana vest:  Liverpul još zabrinut zbog štete koju mu je naneo Suarez