Novak Djokovic Paris Masters

Đoković: Imao sam pad u drugom setu, ali sam zadovoljan

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom da je imao pad u igri u drugom setu, ali da je u celini zadovoljan onim što je pružio u meču.
Đoković je u drugom kolu B grupe savladao Del Potra sa 6:3, 3:6, 6:3 i obezbedio plasman u polufinale završnog mastersa sezone u Londonu.
-On je veoma kvalitetan igrač, odlično servira i trebalo je dosta truda dok nisam uhvatio svoj ritam. Tražio sam šansu za brejk, uspeo sam i veoma sam zadovoljan zbog ove pobede. Imalo sam pad u igri u drugom setu, to ne bi smelo da mi se događa na ovako jakom turniru, međutim, u celini sam zadovoljan onim što sam pokazao – izjavio je Đoković.
On je ocenio da je večerašnji, kao i startni duel protiv Rodžera Federera, odlučilo nekoliko poena.
-Veoma sam srećan što sam igrao najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Obezbedio sam polufinale što je dobra stvar, ali bez obzira na to želim da dobijem i poslednji meč u grupi – kazao je srpski teniser.
U poslednjem meču B grupe Đoković se u subotu sastaje sa Francuzom Rišarom Gaskeom, koji je sa dva poraza na startu izgubio sve šanse da se plasira u polufinale Masters kupa.
Od dosadašnjih 10 međusobnih okršaja protiv Gaskea srpski as je dobio devet.
Na završnom mastersu sezone, koji se igra za nagradni fond od šest miliona dolara, drugog polufinalistu iz B grupe odlučiće duel između Federera i Del Potra, dok je iz A grupe sigurni polufinalista Rafael Nadal.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, SERIJA 1000, Neočekivani poraz Federera od Berdiha