gaf2014 logo„Guitar Art“ festival pokreće projekte kreativne muzičke edukacije za decu i odrasle

„Guitar Art“ festival započeo je nove segmente u svojoj produkciji sa ciljem da omogući kvalitetnu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju deci i odraslima. Saradnja sa međunarodnim institutima i prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, omogućava organizovanje muzičke edukacije po metodima i programima koji su napredni, kreativni i novi.
„Kreativni Kurs Gitare“ predstavlja projekat koji uvodi u savremene tehnike akustične i klasične gitare. Zasnovan je na specifičnom programu koji se već petnaest godina uspešno koristi na jednoj od najprestižnijih muzičkih akademija američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani. Kurs je organizovan sa namerom da svima bez obzira na predznanje ili godište, omogući brzo i jednostavno sviranje gitare za četiri meseca. Kreativni Kurs Gitare sadrži četiri nivoa, koji omogućavaju kontinuirano usavršavanje i napredovanje kroz produbljivanje znanja savremenih tehnika i stilova akustične i klasične gitare. Tokom kursa polaznici će pored specifične muzičke edukacije imati priliku i da razvijaju kulturu kritičkog slušanja muzike kroz organizovane odlaske na koncerte Gitar Art Festivala, a takođe i kroz sviranje profesora gitare i mnogobrojnih muzičkih gostiju na samom času. Kurs je koncipiran tako da kroz zajedničko druženje i učenje, stvara pozitivnu atmosferu i podsticaj kreativnosti među vršnjacima.
„Magic Art World“ je dečiji muzički – umetnički centar, koji je osnovan sa idejom da multidisciplinarnim pristupom omogući sveukupan razvoj i edukaciju deteta kroz nastavu: muzike, glume, pokreta i joge. Program je namenjen deci uzrasta od tri do 10 godina. Program ima za cilj da razigra dečiju mastu, razvije sluh i muzikalnost, oslobodi njihov pokret, načine komunikacije i ponudi im prostor u kome mogu da razviju sopstvenu izražajnost, blize preispitujući kako svoj unutrašnji tako i spoljašnji svet. Kroz seriju radionica muzike, glume, pokreta i joge razvijaće individualnost, samopouzdanje, komunikativnost i kreativnost.
Edukativni muzički programi namenjeni deci i odraslima, organizuju početne i napredne grupe svakog meseca u Sava centru u prostorijama „Guitar Art“ festivala. Upis je u toku, sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju telefona 011/2206248 i 064/5387735 i na mail: [email protected].

Povezana vest:  Otvoren konkurs za HEMI muzičke nagrade 2023!