The Bestbeat promo 02 2013„Bestbeat“ predgrupa na koncertu „Bajage i Instruktora“ u NS

„Beatles“ tribjut bend „Bestbeat“ nastupiće kao predgrupa na koncertu „Bajage i Instruktora“ 27. decembra u Spensu, u Novom Sadu, kojim završavaju turneju povodom novog albuma „Daljina, dim i prašina“, najavila je agencija „Long play“.
-Jako nam je drago što su nas Bajaga i Instruktori pozvali da nastupimo pred tako velikim auditorijumom. Naš nastup ispred Bajage nije slučajan, jer kod njega nesumnjivo postoji uticaj liverpulske četvorke, kao i kod mnogih svetskih muzičara. Ko nije slušao ‘Beatles’, a bavi se pop muzikom – tu nešto nije u redu – rekao je član grupe „Bestbeat“ Damjan Dašić.
Osim što su „Bajaga i Instruktori“ na kraju pesme „Samo nam je ljubav potrebna“ obradili „All You Need Is Love“ benda „Beatles“, Dašić podseća na još jednu vezu beogradskog i liverpulskog benda – basista Miroslav Cvetković-Cvele i bubnjar Čeda Macura učestvovali su na albumu „Rubber Soul Project“ (1996), na kome je grupa entuzijasta snimila svoje verzije pesama liverpulskog sastava na osnovu naslova koje su znali.
-Sada smo kao Bestbeat učestvovali u snimanju drugog dela tog albuma, gde sam ja bio producent, Čeda je pevao jednu kompoziciju, Cvele je bio supervizor, a Saša Lokner je svirao na albumu čiji se izlazak očekuje početkom sledeće godine – objasnio je Dašić.
Za koncert „Bajage i Instruktora“, koji nosi naziv „Stari put za Novi Sad“, ulaznice koštaju 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, ali će od 20. decembra važiti nove cene – 1.000 dinara za parter i 1.200 dinara za tribine.

Povezana vest:  Praznična magija uz Lenu Kovačević 17.decembra u Beogradu