pekinska_patkaObnovljena Pekinška patka svira u SKC-u Beograda 21. maja
Grupa Pekinška patka, jedan od najistaknutijih predstavnika jugoslovenskog panka s početka 1980-ih, održaće 21. maja koncert u Studentskom kulturnom centru Beograda, kako bi proslavila 30 godina od izlaska singla „Bila je tako lijepa“.
Kako je danas saopštila koncertna agencija Long Play, Pekinška patka će se okupiti u istoj postavi u kojoj je 1981. godine svirala oproštajni koncert na Kalemegdanskoj terasi. Potom je vođa, Nebojša Čonkić Čonta otišao u vojsku a grupa se raspala.
U Studentskom kulturnom centru nastupiće Čonkić, bubnjar Laslo Pihler, basista Marinko Vukmanović i gitarista Zoran Bilatović, koji su 1980. godine snimili popularni singl „Bila je tako lijepa/Buba rumba“ a sledeće godine album „Strah od monotonije“.
Pre dve godine, za potrebe nastupa na festivalu Exit u Novom Sadu okupila se ranija postava Pekinške patke koja je snimila njen album prvenac „Plitka poezija“ (1980).
Long play je naveo da će uskoro saopštiti cene ulaznica i način prodaje.
Nadahnut talasom engleskog panka, srednjoškolski profesor elektrotehnike Čonkić osnovao je u jesen 1978. godine u Novom Sadu „Pekinšku patku“ – jednu od prvih jugoslovenskih pank grupa.
Pekinška patka je 1980. godine uspela da objavi eksplozivni album „Plitka poezija“, a zatim je u izmenjenoj postavi krajem iste godine snimila singl „Bila je tako lijepa“ – obradu pesme Alena Barijea „Elle etait si jolie“, koju je prvo prepevao Dragan Stojnić.
Povezana vest:  Kygo & Selena Gomez predstavljaju singl “It Ain’t Me”