GrantHartGrant Hart svira 29. aprila u SKC-u Beograda
Grant Hart, jedan od pionira nezavisne rok scene u SAD , nastupiće 29. aprila u Studentskom kulturnom centru Beograda.
Hart je krajem sedamdesetih i tokom osamdesetih godina prošlog veka bio član američkog rok benda „Hisker Di“ (Husker Du), koji je stekao kultnu popularnost i u trenutku raspada, sa albumom „Warehouse: Songs And Stories“ (1987) bio na korak od mejnstrim uspeha.
Hart je u grupi „Hisker Di“ svirao bubnjeve i bio je autor polovine pesama u opusu benda, koje je takođe pevao. Njegova najslavnija kompozicija „Diane“ (1983) bila je 1995. godine hit u izvođenju britanske grupe „Terapi“ (Therapy?).
Posle raspada „Hisker Di“, Hart je osnovao grupu „Nova Mob“ u kojoj je svirao gitaru i s kojom je 1990. godine svirao u Beogradu. U to vreme je pokrenuo i solističku karijeru, koja sa velikim prekidima traje do danas.
Hart je 1995. godine održao dva rasprodata koncerta u Klubu studenata tehnike u Beogradu, postavši prvi američki muzičar koji je svirao u Srbiji posle ukidanja sankcija Ujedinjenih nacija tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji.
Na svom trećem koncertu u Beogradu, koji će biti održan u klubu „Living rum“ Studentskog kulturnog centra, Hart će predstaviti novi solo album „Hot Wax“.
Povezana vest:  Pogledaj zvanični trejler za Exit Avanturu 2016 i otkrij zašto je magična!